wyder Opublikowano 19 Października 2009 Opublikowano 19 Października 2009 http://allegro.pl/item722429304.html PROSZĘ O OCENĘ PRODUKTU
Pan_Sowa Opublikowano 20 Października 2009 Opublikowano 20 Października 2009 Nie maiłem w rękach dokładnie tego urządzenia, ale często stykam się z różnego rodzaju nie markową chińszczyzna i za każdym razem to samo czyli lipa, sam wygląd zewnętrzny i jakość wykonania raczej na niskim poziomie, niejednokrotnie mało przejrzyste i nie dopracowane menu tak jak i obsługa nie wspominając już o kiepskiej jakości dźwięku , poza tym często się psują tego typu urządzenia ze względu na dosyć skomplikowana mechanikę otwierania monitora, często padają też taśmy łączące monitor z jednostką centralna wszystko to wynika z kiepskiej jakości materiałów jak i wykonania, ale z tond też bierze się niska cena jeśli za firmowe urządzenie tego typu trzeba zapłacić minimum 2-2,5tys zł. to na czymś musi polegać różnica. Oczywiście poza tym wszystkim urządzenie ma prawie wszystkie potrzebne funkcje, które nie zawsze w podstawowej wersji proponują nam markowe produkty, np bluetooth. Ja osobiście nie kupił bym takiego urządzenia, moim zdaniem lepiej dołożyć i kupić używkę ale firmową, można trafić na allegro za 1,5zł a nawet taniej. Oczywiście znam ludzi którzy mają tego typu tanie produkty i są zadowoleni ale znam tez takich którzy kupili i po wyjęciu z pudełka już było nie sprawne... Nie wspomniałem jeszcze o tym ze jeśli planujesz takie radio do swojego audi to lepiej to jeszcze przemyśl, bo wszystkie tego typu jednodniowe jednostki multimedialne po zamontowaniu wystają znacznie na zewnątrz w porównaniu do zwykłego radia(zobacz sobie na fotce w którym miejscu kończy się pół kieszeń) i moim zdaniem delikatnie mówiąc nie będzie się to ładnie komponować w twojej b6.
akjam Opublikowano 20 Października 2009 Opublikowano 20 Października 2009 Chyba za tanie aby było dobre... Funkcji ma sporo ale podobnych "kombajnów" na aukcjach jest wiele i rozpiętość cenowa też duża... Ja raczej zainwestowałbym w coś bardziej markowego niż jakiś "chińczyk" albo NoName...
wyder Opublikowano 20 Października 2009 Autor Opublikowano 20 Października 2009 Pisałem z Osobami które mają tego typu radio i bardzo sobie chwalą je. Dzisiaj pobawiłem się tym radiem "demo" w jednym ze sklepów i powiem że napęd jest silny i mechanika na 1 rzut oka solidna
Sloid Opublikowano 20 Października 2009 Opublikowano 20 Października 2009 Gdzieś czytałem o tym radiu (gt, czy coś w tym stylu) i wypowiadali się o nim dobrze, jeśli interface ci odpowiada to jest to dobre rozwiąnie za taką cene. Jeśli jednak chociaż w małym stopniu zależy na czystym dźwięku - odradzam. Wystarczy sobie to policzyć - firmowe radio CD/MP3 klasy nie "marketowej" kosztuje powyżej 500 zł. Jeśli za niecałe 500 zł więcej dostajesz to samo + DVD z komputerowymi formatami + TV i mnóstwo innych bajerów to nie oczekuj dobrego brzmienia. Zagra podobnie do radia boschmann za 300 zł.
wyder Opublikowano 20 Października 2009 Autor Opublikowano 20 Października 2009 Ok Kupie dorzucę wzmaka, tubę, kondzia, zmienię seryjne kolumienki, poprowadzę całą instalacje od podstaw (rezanko ) I będzie dobrze grało, słyszałem jak to gra :gwizdanie:
DeeJay_Kill Opublikowano 20 Października 2009 Opublikowano 20 Października 2009 Tego typu produkty są robione wg zasady : maksymalna funkcjonalność - minimalna cena. Jeśli nie masz zbyt dużych wymagań co do dźwięku i poziomu szumów,to ten sprzęt Cię zadowoli. Niestety, nie każdy jest zadowolony z jakości dźwięku w tej klasie sprzętu. Jakość wykonania? Typowy Chińczyk, ale nawet nowe markowe produkty sporo ucierpiały na jakości wykonania przez globalne oszczędności. Niebieskie podświetlenie da się wymienić, żeby jakoś to się integrowało z deską. Ogólnie rzecz biorąc - radio dla tych, którzy lubią bajery. Jeżeli o mnie chodzi, to fajnie byłoby mieć wbudowaną nawigację, ale jednak cały czas przyświeca mi jedna idea - zwykłe radio na cd i nic więcej, byleby dobrze grało
wyder Opublikowano 20 Października 2009 Autor Opublikowano 20 Października 2009 hehe :> NAVI i tu się mylisz z integruje go z moim HTC tv-out ;]
Sloid Opublikowano 20 Października 2009 Opublikowano 20 Października 2009 Brak navi też mnie dziwi. Jeśli chodzi o dodanie wzmacniacza, to nie oczekuj, że zagra czysto. Owszem wzmacniacz sprawi, że będzie głośniej ale nie skoryguje słabej jakości dźwięku, którego źródłem jest radio. Nie widziałem, ale jestem przekonany, że chinche wychodzące z tego radia są takiej jakości jak służące do podłączania kamery do TV. Osobiście nie miał bym kiedy oglądać DVD a navi i tak nie ma. Jeśli chodzi o wygląd to radio z takim ekranem zazwyczaj zasłania coś na desce, lub nawiewy Ale wiem, że dla niektórych jest to dobry wybór, bo mają inne oczekiwania od sprzętu-chcą mieć tani "kombajn". Ja wychodze jednak z założenia, że dźwięk odtważa radio, GPS pokazuje gdzie mam jechać, a filmy oglądam na Telewizorze, ewentualnie laptopie.
Rekomendowane odpowiedzi