Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Prośba o numer modułu lusterek i szyb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:notworthy:

Witam,

mam prośbe; może ktos podać nr częsci z Etki MODUŁÓW STEROWANIA LUSTERKAMI I SZYBAMI (nie wiem czy tak to sie dokladnie nazywa) umieszczonymi w drzwiach (moduł dla kazdego lusterka zewn. osobny)?!

Pozdrawiam i z góry dziekuje za pomoc.

:hi:[br]Dopisany: 20 Październik 2009, 15:35_________________________________________________...troche odnowie temat bo jestem w tzw. "czarnej dziurze"... :(

Opublikowano

Poszukaj może na allegro,bo chyba ASO odpada.Modułów tam pełno.

Opublikowano

Moduły różnią się posiadanymi funkcjami (np. dodatki to składane lusterka, fotochrom, pamięć dla ustawienia lusterek i foteli). Napisz może jakie funkcje masz w drzwiach i lusterku - wtedy podam Ci konkretny nr.

Pełna opcja to 8E1 959 801 dla kierowcy i 8E1 959 802 dla pasażera.

Opublikowano

... może ktos podać nr częsci z Etki MODUŁÓW STEROWANIA LUSTERKAMI I SZYBAMI (nie wiem czy tak to sie dokladnie nazywa) umieszczonymi w drzwiach (moduł dla kazdego lusterka zewn. osobny)?!

O to chodzi?:

00001i.th.jpg

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano
  • Autor

Moduły różnią się posiadanymi funkcjami (np. dodatki to składane lusterka, fotochrom, pamięć dla ustawienia lusterek i foteli). Napisz może jakie funkcje masz w drzwiach i lusterku - wtedy podam Ci konkretny nr.

Pełna opcja to 8E1 959 801 dla kierowcy i 8E1 959 802 dla pasażera.

sprawa ma sie nastepująco....po tym jak zap..... mi lustereczka spod domu :angry: postanowilem zalozyc od razu kolejne w wersji skladanej. Po montazu i rozebraniu boczkow drzwi okazalo sie,ze w nowych dziala jedynie sterowanie oraz grzanie natomiast pozostala funkcja (prawdopodobnie tylko skladanie - bez fotochromów) bedzie dzialac tylko po wymianie modulów na odpowiednie. Siedzen elektrycznych nie mam wiec opcja zapamietywania ustawien lusterek i foteli chyba odpada.

Gdyby byla mozliwosc to prosilbym o numery modułow: w wersji podstawowej tylko ze skladaniem oraz w wersji ze skladaniem i fotochromami?!

Pozdrawiam i dzieki za pomoc. :hi:[br]Dopisany: 24 Październik 2009, 22:08_________________________________________________

... może ktos podać nr częsci z Etki MODUŁÓW STEROWANIA LUSTERKAMI I SZYBAMI (nie wiem czy tak to sie dokladnie nazywa) umieszczonymi w drzwiach (moduł dla kazdego lusterka zewn. osobny)?!

:no:

dzieki za checi ale chodzilo mi o moduly umieszczone za boczkami drzwi - "moduly" odpowiedzialne za sterowanie szybami i lusterkami

pozdrawiam

O to chodzi?:

00001i.th.jpg

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

moduł z końcówką 801B/802B nie podejdzie - takie mam u siebie i w 16-pinowym gnieździe modułu w drzwiach (odpowiedzialnym za funkcje lusterka) brakuje pinów od 9 do 16 (akurat składanie masz na 9 i 10 + ew. 4 który najprawdopodobniej odłącza możliwość podgrzania wkładów w przypadku gdy lusterka są złożone). Fotochrom obsługuje gniazdo 10-pinowe (pin 7 i 8) - w 801B/802B to gniazdo w module posiada piny od 1 do 6.

Z tutoriala który znalazłem na audizine wynika też że moduł z końcówką 801A/802A także może nie współpracować - na pewno z pamięcią a czy ze składaniem także to już nie wiem.

Musisz szukać modułu 801/802 - te obsługują wszystkie funkcje. Ew. szukaj takiego który 16- i 10-pinowe gniazdo będzie miał w pełni obstawione bolcami (lub przynajmniej tymi wymaganymi).

Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzieki,

teraz przystepuje do przeszukiwania swiata :) w celu zdobycia potrzebnych modulów (poza ASO oczywiscie :confused4: ).

Pozdrawiam

:hi: