Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Jaka turbina?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ja w sprawie turba objawy są takie że przyciera mi się taka mechaniki się wyznali komputerowo i właśnie zastanawiam się na regeneracje koszty [pwoiedzieli mi 0d 600 do 1000 zł ale dziś zauważylem na allegro coś takiego http://moto.allegro.pl/item786072836_turbosprezarka_nowa_audi_golf_touran_24_gwr.html może lepiej sobie cos takiego kupić hmmm ??? a i pytanie poradze sobie sam zdemontować turbinkę dodam że nie mam lewych rąk jak to się mówi hehhe ale na co dzień nie mam styczności z mechaniką samochodową.

Moje autko audi a4 1,9 Tdi 115 ps popowtryski 2001 r

* Wypowiedzi bez znakow interpunkcyjnych, sa nieczytelne!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [Musashi]

Opublikowano

No co tu masz. Są to turba po regeneracji i jak robią na częściach MELETT to ok ale jak nie to daj sobie z nimi spokój. O ile dobrze pamiętam to są z Wrocka i chyba robią ale sie upewnij dzwoniąc do nich albo do przedstawiciela MELETTA w Polsce i niech Ci powie czy sprzedają tej firmie części.

Jak tak to smiało. Inne wszystko to Chiński syf co pada po roku.

Pozdro

ZC

Opublikowano

www.reampoland.pl

oddz. Lublin :good: :good: :good: :good: :good: :good:

Opublikowano
Opublikowano
  • Autor

Witam no wiec tak goście zaproponowali mi oddanie starej turbiny i włożą mi do niej cały nowy środek firmy MELETTA za 1000 zl co w na to ??? a i wymontowywał ktoś z was sam turbo ?? trudne to jest ??

Opublikowano

zależy czy masz jakiekolwiek pojęcie o mechanice :cool1:

Opublikowano

sugerowałbym założenie turbiny od AWX. koszt taki sam, a masz otwartą drogę do większych mocy.

Opublikowano
  • Autor

nie powiem wam że nie chce zakładać innej tylko pytanie czy zakladac caly nowy środek czy regenerować dodam ze od czasdu do czasu przyciera mi się te turbo i nie wiem czy tak powinno być ale świszczy troszke tz gwizda hehe a i co do tego demontażu to tak jak pisałem nie robie na co dzień przy samochodach bo jestem elektrykiem ale potrafilem sobie przykładowo zmienić sam drążki w audicy i inne mankamenty a co do turba to nie wiem za bardzo i prosiłbym o jakieś wskazówki i linki pozdrawiam i dzieki za pomoc

Opublikowano

dasz rade wyjac sam , 1 raz jest zawsze wqrr,(ja sie wqr. przy a6 1.8t)ale bedzie dobrze , zaopatrz sie w dobre narzedzia

Opublikowano

przy nieumiejetnym, samodzelnym montażu turbiny można popełnić kilka błedów prowadzących do jej zabicia. A przynajmniej znacznego skrócenia żywotności.

m.in. myśle o pominięciu napełnienia przewodów olejowych turbiny olejem.