rastafaraj87 Opublikowano 24 Października 2009 Opublikowano 24 Października 2009 Witam chcę założyć do swojej audiczki wydech końcowy .Oczywiście nie żaden basowy tylko dostojny pomruk i niezbytnia głośność na wysokich obrotach . I teraz nie wiem co wybrać co wypada załozyć zeby nie było wioski . Wydech tez nie moze być przesadnio drogi 400-500 zybli moge przeznaczyć . Myślałem o podwujnym prostym. I teraz prośba i pytanko co macie założone w swoich furkach jakies zdjątka lub link do waszych cacek . no i PORADA
wojtek26 Opublikowano 30 Października 2009 Opublikowano 30 Października 2009 Jezeli bardziej Ci zalezy na polepszeniu wygladu bez zmiany na głośnosci to założ tłumik końcowy od wersji 1,8T ma podwójną końcówke a reszta jest bez zmian.
Pucek Opublikowano 1 Listopada 2009 Opublikowano 1 Listopada 2009 zgadzam się, tylko że ta końcówka z 1.8T nie robi szału ja w ADRze miałem do końcowego tłumika dospawaną podwójną końcówkę ultera, niby nic, koszt 120 zł, ładnie się komponowała no i nadawała lekki pomruk teraz w 1.8T mam wycięty środkowy, zostawiony końcowy ori, no i na dniach wstawiam rurke zamiast katalizatora, efekt jest taki że strzela z wydechu, no i jest fajny basowy dźwięk na niskich i wolnych obrotach
rastafaraj87 Opublikowano 1 Listopada 2009 Autor Opublikowano 1 Listopada 2009 wolałbym jakiś tłumik ten od 1.8t bez szału. tłumik i tak muszę wymienić bo leciwy już jest po zimie to już na bank sól dopełni dzieła . Byście doradzili coś potrzebującemu
K A M I L Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 Jakość za rozsądną cene U L T E R Ja teraz zamontowałem głośniejszy: http://www.allegro.pl/item787178795_tlumik_sportowy_ulter_homologacja_gwar_24_mies.html I prezentuje sie tak:
rastafaraj87 Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Opublikowano 9 Listopada 2009 no super wygląda masz może filmik jak to chodzi ?
rastafaraj87 Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Opublikowano 9 Listopada 2009 na spoko :good: chodzi a na wysokich obrotach nie jest uciążliwy ? nie chce żeby mi głowy rozpierdzielał co week latam do warszawki 200km w jedną mariole . A i jeszcze jedno pytanko masz kata?
K A M I L Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 Miałem kiedyś REMUSA w golfie III GTI po przejechaniu do W-awy a mam 100 km wysiadałem z takim wrażeniem jakbym całą dyskotekę przy głośniku przestał. Natomiast ULTER jest idealny gdyż na małych obrotach pomrukuje fajnym basikiem a podczas jazdy przy obrotach od 3 do 4 tyś. prawie zanika. Mam małe dziecko i spokojnie podczas jazdy sobie śpi. Kata mam i nie proponował bym rozcinania puchy i wyrzucania środka bo tak robiłem, efekt był taki że w środku wytwarzał sie straszny rezonans i w środku było ciężko wysiedzieć przy dłuższych trasach. [br]Dopisany: 09 Listopad 2009, 19:00_________________________________________________Będę niedługo wycinał przedostani tłumik i dam złącze elastyczne bo przy ostrym gazowaniu coś tam brzęczy w nim ale to jest we wszystkich silnikach 1.8,jaki będzie efekt dam znać.
MARIO-KASTA Opublikowano 9 Listopada 2009 Opublikowano 9 Listopada 2009 http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t92977.0.html;highlight=wydech+lorbi
MATIUS Opublikowano 14 Listopada 2009 Opublikowano 14 Listopada 2009 Super ten tłumnik Kamil też na taki poluje jak z założeniem był problem coś przerabiałeś?? ile za niego zapłaciłeś ?? to jest taki jak z aukcji??
K A M I L Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 Przeróbek było niewiele.Po prostu wycinasz stary tłumik,odkręcasz fabryczne uchwyty, mocowania do nowego,dajesz rurę chyba Q-40 długości ok 40 cm łączysz tłumik z rurą i cieszysz sie nowym basikiem. Ja właśnie mam zamontowany ten z aukcji.
trzeciaq Opublikowano 27 Listopada 2009 Opublikowano 27 Listopada 2009 dokladnie, ja do 1.9tdi zalozylem 1.8T do tego owalne koncowki jak w 3.0tdi i cool
Rekomendowane odpowiedzi