tomato Opublikowano 24 Października 2009 Opublikowano 24 Października 2009 Witam . Wymieniłem jakiś czas temu olej jakieś dwa miesiące temu . Oraz uszczelkę pod klawiaturą . Przez pierwsze dwa tygodnie sprawdzałem regularnie poziom oleju i wszystko było OK . Aż dzisiaj sprawdzam a bagnet jest suchy Nie było na bagnecie ni grama oleju . Ciężko wybadać również przecieki bo jest mokro na zewnątrz silnik dość zarzygany . Podejrzewam że jeszcze parę dni i zarzną bym silnik . Uzupełniłem równo 1 Litr oleju . I tu się nasuwa pytanie dla czego nie zaświeciła się kontrolka oleju ???
Yelo Opublikowano 24 Października 2009 Opublikowano 24 Października 2009 Bo ona się zaświeca jak spadnie ciśnienie smarowania. Jeżeli dolałeś 1l, to zostało jeszcze dość dużo oleju tak naprawdę i ciśnienie nie spadło. Praca taka nie była zabójcza dla silnika, postaraj się nieco częściej kontrolować stan poziom i będzie ok. Warto też poszukać przecieku, możliwe że ten olej nie został spalony... Ile km zrobiłeś od ostatniego pomiaru poziomu oleju?
tomato Opublikowano 24 Października 2009 Autor Opublikowano 24 Października 2009 Ile km zrobiłeś od ostatniego pomiaru poziomu oleju? Nie liczyłem . Ale raz mi się zaświeciła przy mniejszym ubytku oleju . A teraz nie . Raczej nie spala bo nie kopci i raz byłem na badaniu spalin i gość mówił że wszystko jest ok.
Damian0911 Opublikowano 29 Października 2009 Opublikowano 29 Października 2009 spoko 1 litr to nic ja jak miałem astre 1.6 to dolałem do niej 2l. i było minimum na bagnicie a kontrolka oil zaswieciła mi sie jak raz wjechałem na recznym pod sklep :polew: te kontrolki są do :thumbdown:
Narcyz 35 Opublikowano 30 Października 2009 Opublikowano 30 Października 2009 spoko 1 litr to nic ja jak miałem astre 1.6 to dolałem do niej 2l. i było minimum na bagnicie a kontrolka oil zaswieciła mi sie jak raz wjechałem na recznym pod sklep :polew: te kontrolki są do :thumbdown: Chyba nigdy malucha nie miałeś Bo wiedziałbyś że zaświeci jak autem zabujai smok z oleju się wynurzy. :>
Gość Mr. Axe Opublikowano 30 Października 2009 Opublikowano 30 Października 2009 Chyba nigdy malucha nie miałeś Bo wiedziałbyś że zaświeci jak autem zabujai smok z oleju się wynurzy. :>
bogdansky Opublikowano 30 Października 2009 Opublikowano 30 Października 2009 dobre ,dobre[br]Dopisany: 30 Październik 2009, 10:30_________________________________________________litr to jeszcze nie tragedia
Rekomendowane odpowiedzi