Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ARJ] Jaki gaz do 2.4 quattro?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Zastanawiam się nad założeniem gazu do swojej niuni i mam standardowe pytanie. Otóż zupełnie nie znam się na LPG i nie wiem jaki gaz założyć a nie chcę że mi wcisnęli jakiś kit. Jak w tytule ma 2.4 quattro, 145 tyś km przejechane, osobiście przejeżdżam miesięcznie ok 1500 km. Jaką instalację możecie mi polecić żebym był zadowolony, jakie będzie spalanie, jaki koszt tej instalacji, i ile mniej więcej muszę jeździć tym autem żeby opłacało mi się zakładać ten gaz. Z góry dzięki za odp.

Opublikowano

Musisz założyć jakąś sekwencję, którą to zależy od tego ile będziesz chciał na nią kasy przeznaczyć, ja mam w swoim 2.4 tyle że ośka założony LandiRenzo Omegas, polecam super się spisuje, pali w mieście ok. 14l/100, a poza ok. 11l/100, zwróci Ci się w zależności ile zapłacisz za instalkę (nie wiem jakie są teraz ceny ale musisz szykować ok. 3-4tys.), przy obecnych cenach PB/LPG myślę że gdzieś po około 20tkm Ci się zwróci.

Opublikowano

Ja mam STAG 300-4 i silnik 1,8T (oczywiście sekwencja) po mieście 13l/100km po trasie 8,6-9,3l/100km, rok temu zapłaciłem 2200. Jak na razie jestem zadowolony z instalacji.

Opublikowano

oprócz landi jest jeszcze brc sequent 56 i stag

do staga np. reduktor scorpion st, zavoli zeta s , wtryski planijet , magicjet lub matrix

do sequenta56 wszystko dobierze ci producent.

Opublikowano

Z tego co bedzie chodziło i niedrogo kosztowało to włóż stag 300, reduktor scorpion ST lub GT, wtryski magicjet i bedzie śmigac instalka z założeniem bedzie kosztować jakies 2500-3000zł

Opublikowano

Potwierdzam setup podany przez kolegę sołtys85, teraz tylko lub aż musisz naleść godny polecenia i solidny warstat.

Opublikowano
  • Autor

We Wrocławiu w "Eko ALma" na Robotniczej zaproponowali mi BRC PLUG & DRIVE za 4000 lub ESGI za 3200. Bardziej proponOwali mi ESGI - w Radwanicach kiedyś montowali BRC teraz zajmują się produkcją części do ESGI. Jakie jest Wasze zdanie na temat tego ESGI, gdzie we Wrocku zakładają jeszcze dobrze gaz?

Opublikowano

Ja podtrzymuje Stag - jak pisał Sołtys no możesz jeszcze zamiast magicjetów załozyc matrixy. Od BRC prywatnie tez wolal bym staga + scorpion + matrix.

Opublikowano

Juby zgadzam sie z Tobą ale z matrixami ciezko bedzie się zmieścic w cenie która podałem. Ale jak autor ma trochę wiecej kaski to jak najbardziej polecam. BRC odradzam sporo kosztuje a efekt na tej konfiguracji co ja podałem raczej bedzie o niebo lepszy i oczywoście tańszy.

Jak planujesz budżetowy gaz to bierz magicjety zamontowane w pionie i bedzie git.

Opublikowano

Matrixy napewno sie zmieszcza w tej samej cenie co BRC.

Co do wtrysków magicjet to polecam zamontowac też porządny filt np matrix.

Opublikowano

Załóż STAGA 300-6 do tego parownik do 200KM i listwy wtryskiwaczy RAIL lub VALTEKI moze nie sa najcichsze i najtrwalsze ale zestaw naprawczy kosztuje 17zł. NAjlepsze byłyby KEHINY ale koszt wymiany całej listwy to około 200-300zł

Opublikowano

Załóż STAGA 300-6 do tego parownik do 200KM i listwy wtryskiwaczy RAIL lub VALTEKI może nie sa najcichsze i najtrwalsze ale zestaw naprawczy kosztuje 17zł. Najlepsze byłyby KEHINY ale koszt wymiany całej listwy to około 200-300zł

... przecież na valdkach przy tym silniku to tylko będzie się wszystko ciągle pier#$@ić , valteki sa za wolne i przede wszystkim za mało precyzyjne. zaoszczędzi na teoretycznie tańszej regeneracji wtrysków a wyda miliard :decayed: na doprowadzenie auta do porzadku bo ciągle będzie checki-iem walić po oczach od złego składu mieszanki.. :embarrassed: zresztą valtek ma gwarancje o ile się nie mylę na jakieś 25000 km inni sa dużo lepsi wiec oszczędność pozorna. :hi:

a tak w ogóle to odradzam esgi na korzyść staga

Opublikowano

wojtek26 - kolego w jakim ty świecie żyjesz??? za 300zł to niekupisz jednego wtryskiwacza KEIHIN a gdzie do listwy albo do dwoch po 3 sztuki.

Wystarczajace są magicjety a dobre bendą matrixy i koniec tematu komputer stag 300 korekcją po obrotach (niepamietam czy plus czy premium w tej chwili) i reduktor scorpion ST lub GT a nie haslo że do 200km - ja znam taki co jest do 300 a 190 niedaje rady.

Opublikowano
  • Autor

A może ECO DRIVE z wtryskami KEIHIN?