Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Po wymianie akumulatora, problem z odpalaniem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, czytałem parę postów ale podobnego problemu nie znalazłem . Po kolei, padł mi w aucie zupełnie akumulator przez jeden dzień odpalałem go na kable ale dziad nie chciał się ładować, dzisiaj kupiłem nowy akumulator i teraz co się dzieje. Czasami nie zawsze, wkładam kluczyk, gasną wszystkie kontrolki czyli standard i zaczynam kręcić i auto kreci silnikiem ale zachowuje się jakby nie dostawał iskry albo paliwa, przekręcam kluczyk i powtarzam i odpala na dotyk, czasami nie chciał mi z pilota auta zamknąć. Rozmawiałem z paroma osobami że to może być wina immo że nie potrafi się przekodować po wymianie i dłuższym odłączaniu aku i nie zawsze odpala/zamyka auto, co uważacie ? mam jeden kluczyk niestety więc nie mam jaki inaczej sprawdzić, da się go jakoś nastawić na nowo czy to waszym zdaniem w ogóle z immo nie wspólne.

Opublikowano

może zacznij od vaga :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Do VAG-a będę miał dostęp dopiero za 2 dni, nie chce do tego czasu czegoś zepsuć... dlatego pytam :kwasny:

Opublikowano

Do VAG-a będę miał dostęp dopiero za 2 dni, nie chce do tego czasu czegoś zepsuć... dlatego pytam :kwasny:

zepsujesz jak bedziesz grzebał nie wiedząc w czym :cool1:

Opublikowano

po odlączeniu akumulatora w dieslach nie ma żadnych konsekwencji ze strny elektroniki.

być może posiadasz dodatkowy immobilajzer lub alarm ktory blokuje możliwosc uruchomienia silnika.

Opublikowano

U mnie po odlaczeniu akumulatora musialem "przyuczyc" kluczyk bo swiecila sie kontrolka ESP i nie zamykal/otwieral z pilota. Przy starcie nie bylo zadnych problemow.

Opublikowano
  • Autor

Jutro wepnę VAG-a i zobaczę czy coś wywali, dzisiaj rano ten problem sie nie pojawił ale wcześniej zrobiłem tak jak wyczytałem na forum że włożyłem kluczyk, przekręciłem na zapłon i przytrzymałem guzik na kluczyku. Nie wiem czy coś to dało ale zamknął normalnie auto i od razu odpalił. Jak coś wydjdzie dam znać.

Opublikowano

Ta czynnosc to wlasne "przyuczanie".

Teraz powinno byc wszystko ok.