Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Proszę o analize logów - brak mocy powyżej 130km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z autem, mianowicie jak przyśpieszam to powyżej 130km/h wchodzi mi w tryb awaryjny i zaczyna mu brakować mocy.

Zrobiłem logi nie wiem czy dobrze (choć czytałem tu FAQ) - jak coś źle proszę nie wyzywać tylko dać jakieś wskazówki a poprawię.

Problem pewnie jest z turbiną ale w serwisie nie chcą mi tego zdiagnozować bo autko jest po chipe i twierdzą że nie mają takich możliwości

Link do ściągnięcia logów w exelu (003, 008, 011) - http://mfi.pl/~bigi/LOG1.CSV

a tu same 008 - http://mfi.pl/~bigi/LOG2.CSV

Opublikowano

Przerób logi bo oczopląsu idzie dostać

Za dużo turbina dmucha=przeładowanie

Opublikowano

Przeladowanie za.....biste... mechanizm VTG stoi...

Logi nie przekonwertowane i zle zamieszczone - cos slabo czytales FAQ :wink4:

Lepiej nie rob juz logów bo grozi to urwaniem wirnika, w ogole ostroznie traktowalbym pedał akceleratora.

Trzeba bedzie wyjac turbo i wyczyscic.

Po tym zamiesc PORZĄDNIE KOMPLET LOGÓW - moze byc tak ze nieudolnie wykonana modyfikacja narobila Ci bałaganu.

Pozdrawiam

Opublikowano

W sumie to mozna jezdzic nawet dalej jechac ale bez mocnego wciskania pedału w podloge a jesli juz to na krotko...

Jak najszybciej trzeba uzdatnic kierownice VTG do dzialania...czyt. wyczyscic sprezarke.

Pozdrawiam

Opublikowano

mozesz jechac ale nie wciskaj gazu do pelna , gora do polowy a jak wrocisz umow sie gdzies na czyszczenie turbiny , nie myl z regeneracja

Opublikowano

- moze byc tak ze nieudolnie wykonana modyfikacja narobila Ci bałaganu.

modyfikacja wyglada OK ... :wink4:

tu podam jeszcze jednego loga gdzie nie wpadł w notlauf - poszedł pięknie do 5tyś obrotów

http://www.gpwinfo.pl/auto/log_3.xls

zaczales jezdzic jak nalezy [czyt.dynamicznie] to i turbo sie rozruszalo .... stad brak trybu awaryjnego choc turbo dmucha na jego granicy ...

Opublikowano
  • Autor

proszę napisać mi prostym językiem co mam zrobić z wiązku z tym. Jakaś konkretna naprawa (jaka i co naprawiać)

I czy mogę jechać 600km - jeśli tak to czy mam mu dawać w rurę czy lepiej oszczędzać autko do naprawy.

jedni piszą że jak będę dawał buta to się wszystko samo wyczyści ale nie wiem ile w tym prawdy.

Proszę mi to wytłumaczyć

Opublikowano

najlepiej wywalic turbo na stol i wyczyscic ...

p.s nikt Ci nie zagwarantuje ze przez 600 km wirnik w turbo sie nie ukreci ... ale pewnie jezdziles z tym problemem kilka tysiecy km to i 600 wytrzyma .... wrozek tutaj nie ma ... [choc czasami mam wrazenie ze sa ... :wink4:]

Opublikowano

proszę napisać mi prostym językiem co mam zrobić z wiązku z tym. Jakaś konkretna naprawa (jaka i co naprawiać)

I czy mogę jechać 600km - jeśli tak to czy mam mu dawać w rurę czy lepiej oszczędzać autko do naprawy.

jedni piszą że jak będę dawał buta to się wszystko samo wyczyści ale nie wiem ile w tym prawdy.

Proszę mi to wytłumaczyć

ja osobiscie bym jechał ale nie butowal,Ci którzy pisza ze da sie to rozruszac butujac auto maja racje ale nie w twoim przypadku , u ciebie czyszczenie turbo ,jest u nas poradnik przez przemika zalozony w warsztacie, przeczytaj na czym to polega zeby jakis mechanior cie nie przekrecił ,pozdro
Opublikowano
  • Autor

a proszę mi napisać jaka jest przyczyna takiego stanu turbiny??

Opublikowano

moga być różne , najczesciej niejezdzenie dynamiczne z biegiem czasu zanieczyszczaja sie kierownice w turbinie sadza i zapiekaja od goraca , lejace wtryski , niespalanie sie mieszanki do konca itp 50%albo wiecej uzytkownikow turbin vtg ma takie bromlemy wczesnij lub pózniej