Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Słabe grzanie na wolnych obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszyskich...problem jak w temacie :slabo grzeje na wolnych obrotach mimo ze silnik jest rozgrzany....wystaczy ze przytrzymam silnik przez 5-8sek powyzej 2000 obrotow i zaczyna dmuchac cieple...serdecznie prosze o wskazowki od czego zaczac...pozdrawiam

Opublikowano

sprawdź poziom płynu oraz termostat, może być też przypchana nagrzewnica (możesz spróbować przepłukać)

Opublikowano
  • Autor

plyn jest ok ...termostat wymieniany byl okolo rok temu bo temperatura na silniku mi skakala....

Opublikowano

wymień pompę wody

Opublikowano
  • Autor

no mi tez sie wydaje ze to by mogl byc poczatek konca pompy....tylko sporo roboty z ta wymiana jest:(

Opublikowano

ja tak miałem przy uszkodzonej uszczelce pod głowicą,ale pewnie u ciebie to zapchana nagrzewnica

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja miałem taki sam problem i płukanie nagrzewnicy i całego układu rozwiązało problem :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam taki sam problem :/ Czy mogł mi ktoś powiedzić jak przeplukac nagrzewnica? I wymienic caly płyn? Przed Swiętamy wymieniłem nagrzewnicą i na początku było wszystko ok, oprocz tego że płyn mi uciekał. Problem był w tym że tam gdzie wchodzą rury do nagrzewnice. Kupiłem taki płyn przeciw wycieki i proble rozwiązany :) Ale teraz mi sie wydaje że ten płyn zapcha nagrzewnicą i chciał bym go wymienic. 2 razy do tej poory probowali zrobić to ale 2 razy nie wyciekło więcej niż 2,5 litra a cały system jest 7 :/

Opublikowano

Aby spuścić cały płyn z układu musisz wyciągnąć termostat.Dobrze jest przepłukać układ wodą a dopiero potem wlać nowy płyn.

Opublikowano

Aby spuścić cały płyn z układu musisz wyciągnąć termostat.Dobrze jest przepłukać układ wodą a dopiero potem wlać nowy płyn.

a trudno jest się dostać do termostatu? I tak nie więcej ile kosztuje wymiana płynu z przplukania? Ja własnie chce że by przepłukać układ a nawet jesli trzeba to z jeszcze coś oprócz wodę ;)

Opublikowano

Jak staniesz przed maską to po prawej stronie od dołu chłodnicy idzie wąż do bloku silnika i właśnie tam, jak zdejmiesz tego węża od strony bloku jest termostat.Żaden problem aby go wyciągnąć. Szczegółowy opis jak postępować dalej masz w wątku " [b5 ADR] Problemy z ogrzewaniem (odpowietrzenie układu chłodzenia)"