Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Czy są takie klocki z czujnikiem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj odwiedził sklep Inter Cars na 11 listopada w celu zakupu klocków do mojej fury. Chciałem kupić Ferodo DS Performance, ale miły Pan mi powiedział po kilku minutowym sprawdzaniu, że i owszem są takie klocki do mojej A4 ale bez czujnika…a ja mam hamulce z czujnikami. Teraz mam pytanie czy są takie klocki z czujnikami a jak tak to jaki maja numer katalogowy?

Z góry dziękuję za odpowiedz

Pozdrawiam

Łukasz M

Ps. moje A4 Avant jest z 2000r. 1,9 TDI oznaczenie silnika to AHU.

Opublikowano

Jeżeli masz zaciski ATE i tarczę 288mm to oznaczenie klocków Ferrodo DS Performance to FDS1323 (numer ATE 13.0460-7110.2)

Opublikowano

Jeżeli masz zaciski ATE i tarczę 288mm to oznaczenie klocków Ferrodo DS Performance to FDS1323 (numer ATE 13.0460-7110.2)

Kolega ma tarcze V280, zacisk Lucas

Opublikowano

Kolega ma tarcze V280, zacisk Lucas

To nie ma do nich DS`ów. Może kupić ATE 13.0460-2837.2

Opublikowano
  • Autor

Potwierdzam z przodu mam zaciski Lucas …szkoda, że nie ma do nich ty DS.-ów i musiałem kupić Ferodo Premium(z czujnikami). Ale teraz mam pytanie czy zmieniając wielkość tarcz na 288mm i pozostawiając te same zaciski to te klocki FDS1323 podejdą wtedy czy trzeba też zacisk zmieniać na ATE?

Opublikowano

musisz zmienić zacisk i jarzmo.

Opublikowano
  • Autor

Tak się zastanawiam, że jak już zmieniałbym zacisk i jarzmo to wtedy mógłbym pomyśleć o większych tarczach powiedzmy 312mm, ale to się wiąże z wyminą felg aluminiowych na większe, bo mam 15……wiec trochę za dużo kasy na to by poszło. Wiec chyba zainwestuje w jakieś dobre tarcze i klocki podobne specyfika do DS-ów. A czy EBC green Staff to porównywalne klocki z Ds-ami?

Opublikowano

EBC Redstuff = Ferodo DS Performance

Greenstuff = Ferodo Premier

Opublikowano

Tak się zastanawiam, że jak już zmieniałbym zacisk i jarzmo to wtedy mógłbym pomyśleć o większych tarczach powiedzmy 312mm, ale to się wiąże z wyminą felg aluminiowych na większe, bo mam 15……wiec trochę za dużo kasy na to by poszło. Wiec chyba zainwestuje w jakieś dobre tarcze i klocki podobne specyfika do DS-ów. A czy EBC green Staff to porównywalne klocki z Ds-ami?

To już lepiej zainwestuj w zaciski ATE z jarzmami pod tarcze 288mm.

Opublikowano

ahu z 2000r?? :polew:[br]Dopisany: 31 Październik 2009, 23:11_________________________________________________nie mówcie że jeszcze wtedy takie motory produkowali[br]Dopisany: 31 Październik 2009, 23:12_________________________________________________może masz ahh 90ps i masz system ate

Opublikowano

ahu z 2000r?? :polew:[br]Dopisany: 31 Październik 2009, 23:11_________________________________________________nie mówcie że jeszcze wtedy takie motory produkowali[br]Dopisany: 31 Październik 2009, 23:12_________________________________________________może masz ahh 90ps i masz system ate

do 2001 :gwizdanie:.. według katalogu :kox:

Opublikowano

AHU był w A4 do 06.2000r

Opublikowano
  • Autor

No właśnie mnie to też bardzo zdziwiło, że Niemcy jeszcze wkładali w tym roku taki silnik, ale przynajmniej wyposażenie dali lepsze.(10 poduszek, klimatronik, podgrzewane siedzenie i kierownica, mała nawigacja, elektrycznie szyby, osiem głośników itp.)

• 2 lata później...
Opublikowano

Panowie a jak sprawdzić czy muszę mieć klocki z czujnikiem czy nie ? 1.8 ADR 97 rok ?

Opublikowano

Zdejmij koło