fusse Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 Witam musze u siebie wymienic zbiornik plynu chlodzacego, bo cos przecieka jak cisnienie wzrosnie, bylem na szrocie i niestety nic nie wybralem... mam pytanie, czy ta dziurka pod zbiornikiem ma byc zaklejona czy nie? u mnie jakims silikonem jest chyba zaklejona. aha i jeszcze pytanko, niektore byly jakies takie niedolegajace do siebie na tym laczeniu, czy takie tez odpadaja odrazu? pozdrawiam!
krzysztof61 Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 ten otwor ma byc otwarty , jak wzrosnie ilosc plynu wlasnie tam ucieka .
fusse Opublikowano 4 Listopada 2009 Autor Opublikowano 4 Listopada 2009 to w takim razie widze,ze ktos juz kombinowal z tym otworem...bo jest silikonem zaklejony...to moze wlasnie przez ten zaklejony otwor ucieka mi woda , rosnie cisnienie i nie ma gdzie uciec to wywala. dziekuje za pomoc!
pwal Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 Nie chcę straszyć ale jak u mnie tym dydlem u dołu zbiorniczka leciała woda to przyczyną była trafiona uszczelka pod głowicą Przy normalnej jeździe płynu nie ubywało prawie wcale, ale jak przegoniłem fure na autostradzie to wywaliło wszystko ze zbiorniczka. Ale może to tylko korek od zbiornika albo sam zbiorniczek jest pękniety trza posprawdzać
audi.wielun Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 Otwór musi być drożny,zabezpieczenie przed nadmiernym ciśnieniem,jak wywala płyn,to jest coś nie tak z układem chłodzenia:mysli:
fusse Opublikowano 5 Listopada 2009 Autor Opublikowano 5 Listopada 2009 zbiornik mam nieszczelny na tym laczeniu, to nie uszczelka:) jakby uszczelka wywalila to zaraz by robily sie kółka na wodzie, maslo pod korkiem oleju i by dymil. nie ma zadnych takich objawow, za to jest mokry zbiornik po jezdzie na laczeniu tego zbiornika. bo zbiornik jest zrobiony jakby z dwoch oddzielnych elementow. weze tez nie sa twarde po rozgrzaniu silnika.
Rekomendowane odpowiedzi