mario_82 Opublikowano 5 Listopada 2009 Opublikowano 5 Listopada 2009 Witam Zastanawiam się nad podkręceniem mocy w moim A4 B5 1.8T 150KM 99r. Do ilu najbezpieczniej dla silnika będzie zwiększyć moc i czy nie wpłynie to na zmniejszenie żywotności oraz większym pomorze oleju. Jak jest ze spalaniem w momencie zwiększenia mocy silnika? Rozmawiałem z jednym mechanikiem który twierdził ze najbezpieczniej podkręcić do 180KM i jak toś już to zrobił w swoim seryjnym 1.8T to nie chce wracać do poprzednich ustawień map paliwa. Ile może kosztować taka przyjemność i czy znacie kogoś godnego polecenia w woj.warm-maz?
Pucek Opublikowano 5 Listopada 2009 Opublikowano 5 Listopada 2009 robisz tzw Program/chip u dobrego Tunera, on poprostu poprawia fabrykę i tyle, ta moc np. 170/180KM jest bezpieczna gdyż dla każdego silnika jest pozostawiony taki zapas trochę chęci a naprawde jest tyle projektów że głowa boli cena nie przekroczy 1500 zł no i używaj czasem opcji
stempel72 Opublikowano 5 Listopada 2009 Opublikowano 5 Listopada 2009 Albo użyj opcji Poziek. On swojego siwka rezał więc ma trochę wiedzy w tym temacie.
_Bartek_ Opublikowano 7 Listopada 2009 Opublikowano 7 Listopada 2009 Ja 150PS mam zrobione na 190PS i nie mam problemów od bodaj marca... Sprzęgło ok, spalanie w normie Robione to było we Wrocławiu w DynoSofcie. Pzdr
Rekomendowane odpowiedzi