Jump to content

[B5 ARM] Problem z immo i falowaniem obrotów


ark221
 Share

Recommended Posts

Witam. Mam Audi A4 1.6 1996 r. dwa razy mi się zdarzyło że po zapaleniu zaraz samochód zgasł i po czwartym razie dopiero odpalił normalnie wyświetlała się kontrolka od komputera taki żółty samochodzik. Druga sprawa nieraz falują mi obroty ale też nie zawsze. Po trzecie jak rano odpalę auto ujadę jakieś 2-3 km i go zgaszę i zapale ponownie to auto nie chce iść dzieje się tak jakby go zalewało ja mu daje gaz a on szarpie. I ogólnie auto zrobiło się mułowate jakby straciło na mocy i nieraz mam takie wrażenie po każdej zmianie biegów jakby sprzęgło ślizgało ale tak się zachowuje jakby coś przeskakiwało. Auto pali normalnie tak jak paliło po mieście mi wychodzi 8 litrów. Proszę o pomoc co może by przyczyną tych usterek. Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

po pierwsze ten żółty samochodzik mrugający to immobilizer musisz wyjąć i włożyć kluczyk jeszcze raz

jeżeli szarpie to wymień przewody WM świece kopułke i palec

Link to comment
Share on other sites

najpierw Vag a potem gdybanie

Link to comment
Share on other sites

sprawdz tez akumulator czy cele sa zalane jak nie to dolej wody destylowanej i podladuj przez noc.. sprawdz polaczenie klemy z aku moze sa lekko zasniedziale

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...