Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Gdzie jest czujnik hala w ALT 2.0?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam małe pytanko, gdzie znajduje sie czujnik hala i za co odpowiada w silniku ALT 2.0????

z góry dziekuje za podpowiedzi.

Opublikowano

Forum jest od zadawania pytan i udzielania odpowiedzi na nie,w linku ,ktory podales ,nie ma ani slowa o silniku ALT 2,0

2cb2e5d0cc7fda44m.jpgzaznaczone na czerwono-odpowiada za info o predkosci obrotowej silnika :wink4:

Opublikowano

Forum jest od zadawania pytan i udzielania odpowiedzi na nie,w linku ,ktory podales ,nie ma ani slowa o silniku ALT 2,0

2cb2e5d0cc7fda44m.jpgzaznaczone na czerwono-odpowiada za info o predkosci obrotowej silnika :wink4:

prosze Cie......

Opublikowano

jesli uwazasz,ze cos zle napisalem-daj dokladne info :wink4:

Opublikowano

ten silnik i większosc silników ma dwa takie czujniki

jeden w głowicy przy wałku (wałkach) a jeden przy wale korbowym

Kolega pisał o czujniku Halla wiec dostał info na ten temat

a czy jest to ALT, AJL, BEX czy inne dziadostwo zadanie do spełnienia ma zawsze takie samo

Opublikowano

na rysunku jest czujnik,ktory podaje sygnal do aparatu zaplonowego,na wałku-na wale korbowym jest niepotrzebny,bo przy ustawieniu rozrzadu,juz na znacznikach masz punkty[br]Dopisany: 15 Listopad 2009, 20:45_________________________________________________

zadanie do spełnienia ma zawsze takie samo

to fakt :wink4:
Opublikowano

na rysunku jest czujnik,ktory podaje sygnal do aparatu zaplonowego,na wałku-na wale korbowym jest niepotrzebny,bo przy ustawieniu rozrzadu,juz na znacznikach masz punkty[br]Dopisany: 15 Listopad 2009, 20:45_________________________________________________

zadanie do spełnienia ma zawsze takie samo

to fakt :wink4:

nie do aparatu tylko do ECU a dopiero potem do aparatu

Opublikowano
  • Autor

dzięki Panowie z pomoc :hi: musze je posprawdzać bo dziwne rzeczy się dzieją z moim Audi, jeszcze raz dzięki :hi:

Opublikowano

jakie dziwne rzeczy ci sie dzieją?

Bo u mnie tez cos rzęzi nierowno i szukam przyczyny. Daj znać jak to sprawdzic samemu.

Opublikowano

jakie dziwne rzeczy ci sie dzieją?

Bo u mnie tez cos rzęzi nierowno i szukam przyczyny. Daj znać jak to sprawdzic samemu.

VAG?

Opublikowano

sprawdzalem, nie ma bledow.

Mam nowy przeplywomierz, sondy lambda są OK, filtr paliwa i powietrza wymienione i niby wszystko dziala jak trzeba - a jednak mam dziwne wrazenie ze silnik pracuje nierowno. I to zarowno na zimnym jak i na rozgrzanym.

Opublikowano
  • Autor

ja mam to samo co Kolega Grzesiek, nierówno chodzi, na dodatek na zimnym strzela w kolektor wydechowy i czasem przerwie podczas jazdy, wymieniłem już cewki i świece i właśnie zastanawiam się nad tymi czujnikami. Na VAGu wywala mi tylko czasem losowe wypadanie zapłonów cylinder 4, i błąd którego nigdy nie mogłem się pozbyć zbyt uboga mieszanka. Odmy powymieniane itd a błąd mieszanki średnio co 150km po skasowaniu się wyświetla i tak walcze sobie z tym wszysykim.... :confused4: