mat a4 Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 witam mam wibracje przy pretkosci 80 -100km tak jakby kola mialy bicie na 4 i5 biegu to czuc na calym gazie jak puszcze gaz to wibracje ustaja kola wywarzone poduszki silnika ok uklad wydechowy tez ok co może byc przyczyna tych wibracji
darekaudi4 Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 wymien plecionke przed katalizatorem i bedzie po problemie
spetsnaz Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 Miałem podobny problem w swoim AFN, pomogła wymiana poduszki pod skrzynią.
Wihajster Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 witam mam wibracje przy pretkosci 80 -100km tak jakby kola mialy bicie na 4 i5 biegu to czuc na calym gazie jak puszcze gaz to wibracje ustaja kola wywarzone poduszki silnika ok uklad wydechowy tez ok co może byc przyczyna tych wibracji dwumas? wymien plecionke przed katalizatorem i bedzie po problemie bzdura :gwizdanie:
Wihajster Opublikowano 16 Listopada 2009 Opublikowano 16 Listopada 2009 plecionka zmieniona i dalej to samo mówiłem wyżej,że bzdura bo plecionka robi drgania na jałowym a nie podczas jazdy :gwizdanie:
rookie Opublikowano 16 Listopada 2009 Opublikowano 16 Listopada 2009 ktoś jeszcze kiedyś wspominał o przegubach wewnętrznych mój tata miał kiedyś tak w Renault Clio, że dokładnie na 4 przy 80-100 km/h miał wibracje i okazało się że przeguby wewn. idące od skrzyni biegów były do wymiany
Daimos Opublikowano 16 Listopada 2009 Opublikowano 16 Listopada 2009 ja również obstawiam przeguby wewnętrzne
Grzesiek234 Opublikowano 16 Listopada 2009 Opublikowano 16 Listopada 2009 Odnośnie tego co pisze Wichajter że plecionka robi drgania tylko na jałowym to dopiero bzdura, robi także drgania na każdym biegu w określonym przedziale obrotów a dotego dochodzi nieprzyjemne buczenie w tych obrotach. Wiem bo sam to przerabiałem i wielu kolegów z forum też to miało - po wymianie plecionki jak ręką odjął. U Ciebie sprawdzilbym przeguby, zwłaszcza wewnętrzne bo niedawno mój kolega miał identyczne objawy i przyczyną okazał się prawy wewnętrzny przegub. pozdrawiam
teco Opublikowano 16 Listopada 2009 Opublikowano 16 Listopada 2009 witam tez mialem podobny problem ze w okolicy 90-100 mialem drgania kierownicy wymienilem przegluby i jak nowo narodzone :>
Rekomendowane odpowiedzi