Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] PROBLEM Z ABS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM MAM PROBLEM TYPU WŁĄCZAJĄCEGO SIĘ ABS JAK JADĘ SZYBCIEJ NIŻ 120KM/H

DOBIJAM DO 120 I PO 5 SEKUNDACH WŁACZA SIĘ ABS A ZA KILKA KOLEJNYCH WŁĄCZA SIĘ BŁĄD I TAK CAŁY CZAS AŻ NIE ZGASZĘ GO I WŁĄCZAM ZAPŁON I JEŚLI NIE JADĘ TO DALEJ BŁĄD JEST ALE JEŚLI ZACZNĘ SIĘ TOCZYĆ BĄDŹ JECHAĆ NORMALNIE TO NAPRAWIA SIĘ I TAK W KOLO.

WYDAJE MI SIĘ ZE PONAWIA TEST ABS I WSZYSTKO GRA DO CZASU PRZEKROCZENIA 120.

POZDRAWIAM :hi:

Opublikowano

po pierwsze wyłącz caps lock, podjedź do kogoś na komputer i niech Ci sprawdzi który czujnik na kole oszukuje i będzie wszystko jasne??

Opublikowano

takie objawy to niuc innego jak uszkodzony sterownik pompy ABS-u,poczekaj jeszcze jakis czas i bedzie ci sie swiecic juz na stale tak sie zaczynaja objawy popsutego sterownika.mozesz wymienic czujnik abs-u,ale jak przedmowca pisal najpierw podepnij vaga jesli nie bedzie chcial sie polaczyc z absem to juz ci dalem odp.jesli sie polaczy to ci pokaze jaki czujnik i przy jakim kole masz uszkodzony.

Opublikowano

u mnie mechanik przy wymianie lozyska uszkodzil pierscien absu i objawy byly takie same tyle ze przy troche wiekszej predkosci sie kontrolka zaswiecala

Opublikowano

po pierwsze wyłącz caps lock, podjedź do kogoś na komputer i niech Ci sprawdzi który czujnik na kole oszukuje i będzie wszystko jasne??

ten gość ma racje !!!!. najpierw sprawdź vagiem w którym kole sie to dzieje zrób to tak jadąc z prędkością do 20km/h sprawdź w vagu które koło przekłamuje bo przy małych prędkościach tez przekłamuje ci napewno o jakieś 3 -5 km/h.ja miałem to samo wymieniłem nawet czujnik który okazał sie dobry wkurzyłem sie i rozebrałem bęben okazało sie ze te rowki pierścienia są zardzewiałe wyczyściłem je szczotka a później diaxem spiłowałem wszystkie z nagaru do takiej samej wysokości od tamtej pory wiem ze mam abs jak jest ślisko a nie jak jadę więcej jak 120km/h pozdrawiam
Opublikowano

były wadliwe sterowniki owszem ale od roku 98 ale to nie ten objaw

Opublikowano
  • Autor

Po przekroczeniu 120 i wystapieniu bledu - test daje wynik = błąd statyczny - brak odczytu z czujnika.

Po ruszeniu błąd ustępuje. Problem ten pojawił się po zmianie przegubu.