Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Drgania silnika przy przyspieszaniu na niskich obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ostatnio cos mnie zaniepokoilo

niedawno chcialem sprawic osiagi i jak turbo mi wstaje

jadac na 5 biegu zeszlem niskoo z obrotami do 1500obrotow i dalem pelen but auto zaczelo mi tak jakby szarpac autem dziwnie az sie przestaszylem ...i takie drgania wystapily tylko w dolnym zakresie i przy pelnym bucie tak 1500-1700obr. potem juz jest ok auto normalnie plynnie przyspiesza przy pelnym bucie

wczesniej czegos takiego nie zauzylem :confused4:

Opublikowano

może to dwumas :mysli: na wolnych obrotach nie masz drgań?

Opublikowano

witam ostatnio cos mnie zaniepokoilo

niedawno chcialem sprawic osiagi i jak turbo mi wstaje

jadac na 5 biegu zeszlem niskoo z obrotami do 1500obrotow i dalem pelen but auto zaczelo mi tak jakby szarpac autem dziwnie az sie przestaszylem ...i takie drgania wystapily tylko w dolnym zakresie i przy pelnym bucie tak 1500-1700obr. potem juz jest ok auto normalnie plynnie przyspiesza przy pelnym bucie

wczesniej czegos takiego nie zauzylem :confused4:

może wcześniej nie zauważyłeś....a poza tym to morderstwo dla układu napędowego i nie tylko :gwizdanie:
Opublikowano

Zecydowanie za wolne obroty jak na 5 bieg... Może po prostu wcześniej tego nie robiłeś tzn. nie schodziłeś tak nisko z obrotami. Dwumas tego nie wytrzyma i nie tylko jak napisał Wihajster. A tak na marginesie to ni dalej jak dwa dni temu, może trzy widziałem identyczny problem (temat).Na przyszłość użyj szukajki :szukaj::good:

Opublikowano
  • Autor

wlasnie 2mas i sprzeglo jest nowe bo tydizen temu wymieniane bylo, stara 2masa juz ledwo zyla fakt ze wtedy nie robilem takich testow wlasnie ze wzgledu na ta padajaca 2mase...

obroty teraz trzyma w miare ok nie skacza tak jak wczesniej na starym 2masie (sprawdzalem na Vagu)

Opublikowano

Może to wina źle napisanego programu w którym masz za dużo koksu na niskich obrotach.

Opublikowano
  • Autor

koksu to teraz nie ma nic:) auto w dalszym ciagu nie wystojone po modach i jezdzi caly czas na tym samym programie

Opublikowano

w sumie u mojego ojca w B6 też tak jest...

zaczęło sie to dziać po zrobieniu programu. Rob z Tune-Up stwiedził że dwumas siada. Caly komplet sprzęgła z dwumasem został wymieniony (Sachs) a te drgania dalej są :disgust:

Opublikowano

w sumie u mojego ojca w B6 też tak jest...

zaczęło sie to dziać po zrobieniu programu. Rob z Tune-Up stwiedził że dwumas siada. Caly komplet sprzęgła z dwumasem został wymieniony (Sachs) a te drgania dalej są :disgust:

Przyjrzyj się wtryskom i zaworowi EGR plus kat.

Jeszcze czasem przeplywka moze byc zrodlem problemu.

• 4 lata później...
Opublikowano

Witam,

mam podobny proble, drga np przy ruszaniu jakieś trochę dzisny dźwięk, przy przyspieszaniu objaw jakby łożysko, po puszczeniu fazu ustaje, przy gwałtownym przyspieszaniu jakby mniej wyczuwalne; Jakby ktoś miał podobny problem to proszę o pomoc

Edytowane przez artur10a

• 2 lata później...
Opublikowano

Rozwiązał ktoś ten problem? Mam identyczny problem i tylko na 5 biegu przy niskich obrotach