Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z klimatronic w A4 (b5)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

kupilem wczoraj moja pieknosci, srebrna A4 (96r) z motorem 1,9 TDi. Oczywiscie jest Klimatronic, ktory cos nie bangla. Sprzedajacy zarzeka sie ze klima dzialala jeszcze 2-3tygodnie temu. Myslalem, ze pojade nabic i bedzie gitara a tu... no wlasnie. Bylem u goscia od klimatyzacji i stwierdzil, ze czynnik chlodzacy jest. Problem polega na tym, ze gdy naciskam sniezynke, pokazuje sie ona na wyswietlaczu tylko w momencie gdy trzymam palec na guziczku. Czyli jak to stwiwerdzil klimatyzator nie przyjmuje polecenia i powiedzial ze to bedzie drogi wydatek ale nie wie o co chodzi :D

Bede wdzieczny za pomoc.

pozdrawiam.

Opublikowano

Ja bym na Twoim miejcu najpierw sie przywital w odpowiednim dziale.. :rolleyes: Bo zaraz bedzie interwencja :grin::rolleyes:

Opublikowano

u mnie było to samo klima nie działała została nabita i dyntka nie chciała sie włączyć, śnieżynka świeciła tylko jak ja sie przyciskało. Ale majster coś po sprawdzał i okazało sie ze padł ten czujnik przy chłodnicy. wiec może u Ciebie będzie to samo. ps. pierwsze sie przywitaj. :a4fan:

Opublikowano

Sprawdź czujnik temperatury zewnętrznej. W zimie zawsze występuje to zjawisko które opisałeś. Jeśli na zewnąrz jest poniżej chyba 5 st. C to nie załączysz klimy. Dlatego obstawiam czujnik, ponieważ może przekazywać do sterownika złe informacje. Gdy czujnik jest dobry to sprawdź panel klimatronika. U mnie się raz troszkę zepsuł, dmuchało zimnym i tylko na szybę, nie dało się nic zmienić. Za naprawę zapłaciłem 250 zł.

Opublikowano

u mnie w tym roku miałem ten sam problem. Nabiłem klimę i lipa w warsztacie powiedzieli że nie wiedzą co mgło się stać jednak po wyjeździe z warsztatu po około 20 minutach naduszania na przycisk śnieżynki (tzn próby uruchomienia)klima zadziałała :cheesy: i teraz wszystko jest w porządku. Być może coś się zacieło, przyznaję się że całą zimę nie odpalałem klimy nawet na sekundę. Z tego co wiem powinnio się ją uruchamiać nawet zimą :a4fan:

Opublikowano

U mnie jest walniety jeden z silnikow krokowych.Mam ten sam problem.Raz w miesiacu podpinam vaga i nadaje ustawienia pierwotne.Potem wszystko dziala.Sprawdz jakie bledy wyrzuci Ci vag

Opublikowano

Sprawdzalem sobie w klimatroniku te bledy o ktorych mozliwosci sprawdzenia dowiedzialem sie wlasnie z tutejszego forum i wyskoczyl mi blad:

22.1 (F118) Wylacznik wysokiego cisnienia gazu klimatyzacji, ciagla przerwa

To moze to byc ten czujnik o ktorym pisal Wojtek79, czy trzepac temat tego bledu ktory podal klimatronic ??

ps. przepraszam, ze sie nie przywitalem. Wyjezdzam zaraz do Rzymu, jezdze w spedycji miedzynarodowej busem, tak wiec raz jestem, raz mnie nie ma. Jak wroce to wrzuce fotki i sie przywitam, napewno zostane z Wami przez dluzszy okres czasu, nie mniej jednak tymczasem mysle, ze do srody mnie nie bedzie

Pozdrawiam forumowiczow, Gienus

Opublikowano

jak sie przywitasz to dostaniesz odpowiedz a narazie sory ale zamykam

Opublikowano

Witam,

kupilem wczoraj moja pieknosci, srebrna A4 (96r) z motorem 1,9 TDi. Oczywiscie jest Klimatronic, ktory cos nie bangla. Sprzedajacy zarzeka sie ze klima dzialala jeszcze 2-3tygodnie temu. Myslalem, ze pojade nabic i bedzie gitara a tu... no wlasnie. Bylem u goscia od klimatyzacji i stwierdzil, ze czynnik chlodzacy jest. Problem polega na tym, ze gdy naciskam sniezynke, pokazuje sie ona na wyswietlaczu tylko w momencie gdy trzymam palec na guziczku. Czyli jak to stwiwerdzil klimatyzator nie przyjmuje polecenia i powiedzial ze to bedzie drogi wydatek ale nie wie o co chodzi :D

22.1 (F118) Wylacznik wysokiego cisnienia gazu klimatyzacji, ciagla przerwa

To moze to byc ten czujnik o ktorym pisal Wojtek79, czy trzepac temat tego bledu ktory podal klimatronic ??

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

i tutaj, kolega Iceman zamknal moj temat i napisal, ze jak sie przywitam to da mi odpowiedz jak rozwiazac moj problem :)

Tak wiec ladnie sie przywitalem, link tutaj:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=11869.0

i czekam z niec ierpliwoscia na odpowiedz :)

pozdrawiam.

Opublikowano

masz albo przerwe w instalacji albo czujnik ( presostat ciśnieniowy ) do wymiany skoro masz gaz w instalacji :wink:

Opublikowano

Ten czujnik kosztuje 40-70zl czyli calkiem fajna cena... Jak go sprawdzic? gdzie on sie znajduje? Przyjechalbym do Ciebie zebys mi to zrobil gdybym nie mial 600km :cry:

Opublikowano

skad masz takie ceny na ten czujnik (pres ) :smiley:

Opublikowano

allegro :] jedna, wielka hurtownia :D

Opublikowano

nawet tam nie kupisz taniej niz 120 zł podróbe :polew:

Opublikowano

jeju, wejdz i zobacz potem sie sprzeczaj !!

ponzizej linki:

http://moto.allegro.pl/item199577231_czujnik_cisnienia_klimatyzacji_presostat_audi_vw.html - 70pln

http://moto.allegro.pl/item199578901_czujnik_cisnienia_klimatyzacji_presostat_audi_vw.html - 40pln

ps. cos mi sie wydaje, ze musisz zmienic dostawce presostatow cisnieniowych bo CIe niezle skrobie :grin: :grin: :grin: :grin:

musisz zmienic samochód bo one nie pasuja do ciebie i nie sprzeczaj sie kolego bo jak jestes taki cwaniak to........ :polew:

od kosiarki sa jeszcze tansze

Opublikowano

no dobra dobra, juz nie krzycz. Myslalem, ze to o to chodzi :/ A gdzie to on sie znajduje ten presostat? trzeba spuscic gaz z klimy, zeby go wykrecic? jak go sprawdzic?

Opublikowano

No i po problemie :afro: :afro: :afro: :afro: :afro: :afro: zaczalem sobie grzebac, szukac... no i co sie okazalo wylatala wtyczka od tego presostatu cisnieniowego :) Po jej dopchnieciu klima chodzi jak tralala :):afro: :afro: :afro: Ale wyskoczyl nastepny problemik,,, zgaslo podswietlenie lewego ekranika w panelu klimatronika :( jak nie urok to sraczka :bicz::a4fan: da sie wymienic tam zarowke ? jest to gdzies na forum? bo nie umiem sie doszukac :/

ps. Iceman, dzieki za naprowadzenie na usterke :) jak sie kiedy spotkamy na jakim wiekszym spocie to stawiam butel (oczywiscie wypijemy razem hehe) :) No i co prawda to prawda jestem z 500zl do przodu, bo mechanik by to zrobil ale by mnie skasowal za to i za siamto i o niczym bym nie wiedzial ;] nie dam zarobic :P