Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Silnik zgasł w czasie jazdy i nie zapala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdx czy paliwo podaja wtryski na tych cylindrach oraz czy jest iskra, dobrze byłoby sprawdzic kompresje na cylindrach.

Opublikowano
  • Autor

Paliwo dochodzi, iskra jest.

Ciśnienie ponownie sprawdzone i jest OK (11 na 2,3 i 4 cyl.; na pierwszym 10,7).

Możliwe że to moduł lub jakieś inne czujniki związane z zapłonem?

Aparat zapłonowy podmieniony, bez efektu.

W poniedziałek znów VAG, może coś teraz podpowie.

Opublikowano

Miałem podobnie w Pegocie iskra była i wyglądała niezile ale przy próbie odpalania okazało się że za słaba wymieniłem cefke i palił od szczała .

Opublikowano
  • Autor

Cewka podmieniona, moduł zapłonowy podmieniony i nadal auto nie żyje.

Dziś znów komputer, ale nie mam nadziei, bo przy ostatniej analizie nic nie pokazał.

Opublikowano

zadzwoń do tego gościa on jest samoukiem i może ci coś pomoże Zdzisiu - 668 773 155

jest jeszcze jeden magik przy skrzyżowaniu ulic Centralnej i Warszawskiej p. Nowakowski ale nr nie pamiętam

Opublikowano

a moze sterownik silnika? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Możliwe, choć mam problemy teraz z dostępem do VAGa, a myślę że ten wskazałby awarie.

Czytam trochę o podobnych problemach i znalazłem wątek o wypadających zapłonach i tam przyczyną był stopiony / zapchany katalizator, może i u mnie jest podobnie?

Opublikowano

Wybij sobie z głowy że na niedrożnym katalizatorze jechałbyś 190 Km/h. Już od dłuższego czasu podejrzewam że coś nie tak ze sterownikiem silnika ewentualnie wiązką do wtryskiwaczy 3 i 4 gar ( obserwowałem podane informacje odnośnie ciśnienia w cylindrach ,zmiany wtryskiwaczy , świec , przewodów itp. ) a dopiero dzisiaj kolega @aron to zasugerował. Za wypadanie zapłonów bardzo często jest odpowiedzialna nieszczelność na układzie ssącym. Ale w tym przypadku to raczej nie to bo z tego co wyczytałem to jest wogóle zero reakcji.

Opublikowano
  • Autor

uszczelki pod kolektorami założyłem nowe, więc to chyba odpada

Opublikowano

Każdy wężyk także trzeba sprawdzić czy gdzieś na zagięciu nie zgnił i jest nieszczelny.

Opublikowano
  • Autor

Auto podobno odpala (miałem tel. z warsztatu).

Konkretów jeszcze nie znam, ale prawdopodobnie rozregulował sie komputer (o ile to możliwe).

Dzieki wszystkim za wsparcie i cenne wskazówki.

Opublikowano

napisz,jak odzyskasz auto i dowiesz sie ,co bylo :wink4:

Opublikowano
  • Autor

pewnie głupio to zabrzmi, ale vag pokazał błąd halla, a okazało się że wilgoć była we wtyczce czujnika dochodzącej do kompa, po osuszeniu auto odpaliło bez problemu i śmiga aż miło

nie mogę się przyzwyczaić do luksusu po 4 tygodniach spędzonych za kierownicą tico ;)