spiidy Opublikowano 4 Grudnia 2009 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Witam , chciał bym zamontować w audi a4 b6 , sedan , zestaw odseparowany z przodu i z tyłu oraz zrobić niewielką zabudowę w bagażniku 1 lub 2 woofery i tu moja prośba , pomóżcie coś dobrać jednostką sterującą jest rns-e , nie piszcie o wygłuszaniu itp bo o tym wiem muzyki słucham ogółnie każdego typu ale lubię dość głęboki i mocny bas , skrzynka w bagażniku po kilku pomiarach wychodzi mi około pojemności 45-50 litrów (tak zeby wizualnie ładnie to zrobić) ale zawsze moze byc więcej jeżeli głośnik będzie tego wymagał mam głosniki vibe se-k 166mm - jeden zestaw , skrzynkę vibe slr12 oraz wzmacniacz vibe slick a3 , sprzedać to i kupić wszystko od zera czy dokupić drugi zestaw odseparowany i wymienic skrzynke na głosnik który bym zabudował ? co proponujecie ?
The_Dzejms Opublikowano 5 Grudnia 2009 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Taki sam temat utworzyłeś na strefie car audio, czy się mylę? Za mało detali podajesz.. Ile pieniędzy na wszystko Ile na przód, jakie zestaw 2 czy 3 way ile na wygłuszenie ile na kable itd. 1 piec czy 2? Mało wylewny jesteś
spiidy Opublikowano 5 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2009 kable i wygłuszenie osobno a pieniądze to zalezy czy musiał bym wszystko sprzedać czy np wzmacniacz i głosniki by zostały , poza tym nie wiem ile kosztuje w miare dobrej klasy sprzęt , powiedzmy ze jezeli sprzedał bym to co mam to okolo 2,5 tyś a jezeli sprzedał bym tylko skrzynke i wtedy musiał bym kupić głosnik do bagaznika , zestaw w drzwi i wzmak to 1500 ?
The_Dzejms Opublikowano 5 Grudnia 2009 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Jaki masz wzmacniacz i głośniki? Na początku zrobiłbym dobry przód a z tego co wiem to w B6 dużo łatwiej jest niż w B5. Po zrobieniu przodu dopasuje się resztę, no i 2 piece by się przydały na napędzenie osobno przodu i skrzyneczki
spiidy Opublikowano 6 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2009 dodałem w pierwszym poście mam głosniki vibe se-k 166mm - jeden zestaw , skrzynkę vibe slr12 oraz wzmacniacz vibe slick a3 , sprzedać to i kupić wszystko od zera czy dokupić drugi zestaw odseparowany i wymienic skrzynke na głosnik który bym zabudował ? [br]Dopisany: 05 Grudzień 2009, 23:22_________________________________________________zmieniła się koncepcja po przeczytaniu paru rzeczy na forum;-) narazie będzie przód w vibe wzmacniacz chyba tez zostawie ale to nie jest pewne, napewno jeszcze ,szukam 10" do bagaznika i mam pytanie co polecacie zeby sprawdziiły się w sedanie i jaką obudowe do tego , powiedzmy ze 500-700 zł na głosniki na początekpierwsza propozycja to : tec uxp 10 d 2 biorę tez pod uwagę kupno wzmacniacza monoblock i dwóch 10 spiętych na 2 Ohmy z tym ze wtedy koszty podzespołów muszą zmaleć
The_Dzejms Opublikowano 6 Grudnia 2009 Opublikowano 6 Grudnia 2009 RE AUDIO SR koszt 499zł + skrzynia wentylowana ok 30 litrów i będzie ok Jak chcesz mam nowego REXa 12 w skrzynie 42litry strojonej na 35Hz Pisz na priv w razie kupna.
spiidy Opublikowano 6 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2009 a co powiecie o głosniku rainbow hammer 10"
Rekomendowane odpowiedzi