Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Problem z odpaleniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i proszę o pomoc

Mam problem z porannym rozruchem:

Po przekręceniu klucza, przygasają kontrolki, rozrusznik kręci jakby chciał a nie mógł, po czym kręci coraz szybciej, po kilku próbach w ten sposób udaje się odpalić, czasem miga kontrolka immo, ponowny restart silnika i wszystko wraca do normy

Zauważyłem pewną anomalię, przy ujemnej temperaturze pali na dotyk

VAG nie wykazał niczego

Kable/świece ok.

Czujnik temp. ok.

Aku ok.

Brak wilgoci

B5 1.8 20V

Pozdrawiam :confused4:

Opublikowano

Kolego poszukaj na forum jest kilka tematów w których moze byc podana przyczyna niedomagania.

Opublikowano

Skąd wiesz, że aku jest ok ?

Nie masz zaśniedziałych klem ?

Opublikowano

Wyglada to na rozrusznik, dobrze byłobygo wyjac i wymienic tulejki oraz sam elektromagnes. Co do immo skoro miga to powinien byc bład w immo jednego z kluczyków.

Opublikowano

Cała instalacja została wyczyszczona i sprawdzona

Na nowym aku jest to samo

[br]Dopisany: 08 Grudzień 2009, 16:06_________________________________________________

Wyglada to na rozrusznik, dobrze byłobygo wyjac i wymienic tulejki oraz sam elektromagnes. Co do immo skoro miga to powinien byc bład w immo jednego z kluczyków.

Tylko dziwne, że pali przy ujemnych temp.

Ale Dzieki sprawdzić warto

Opublikowano

kolego rozrusznik Ci pada...ja tez mialem podobny problem w ADR ale jak robilem z rozrusznikiem to przy okazji przejzalem alternator,masz w liczniku wskaznik ladowania ??

Opublikowano

Witam, też mam problem z porannym odpalaniem mojego ADR'a

Za pierwszym razem ledwo odpala - aż zapiszczy komputer że za słaby aku, potem silnik zaskoczy, ładowanie zadziała i wszystko jest ok. Jak się silnik podgrzeje, to pali normalnie - latem też pierwszy kop po nocy jakoś tak średnio kręcił.

Noszę się z zamiarem wymiany rozrusznika, może orientuje się ktoś ile może kosztować nowy?

PS. podpinałem się VAG i na biegu jałowym napięcie na aku mam od 13.6 do 13.8 - to chyba alternator dobry?