lukas21 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Witam i proszę o pomoc Mam problem z porannym rozruchem: Po przekręceniu klucza, przygasają kontrolki, rozrusznik kręci jakby chciał a nie mógł, po czym kręci coraz szybciej, po kilku próbach w ten sposób udaje się odpalić, czasem miga kontrolka immo, ponowny restart silnika i wszystko wraca do normy Zauważyłem pewną anomalię, przy ujemnej temperaturze pali na dotyk VAG nie wykazał niczego Kable/świece ok. Czujnik temp. ok. Aku ok. Brak wilgoci B5 1.8 20V Pozdrawiam
wojtek26 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Kolego poszukaj na forum jest kilka tematów w których moze byc podana przyczyna niedomagania.
lukas21 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2009 Przeczytałem chyba wszystkie posty w podobnych sprawach Help
Nosfer Opublikowano 8 Grudnia 2009 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Skąd wiesz, że aku jest ok ? Nie masz zaśniedziałych klem ?
wojtek26 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Wyglada to na rozrusznik, dobrze byłobygo wyjac i wymienic tulejki oraz sam elektromagnes. Co do immo skoro miga to powinien byc bład w immo jednego z kluczyków.
lukas21 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2009 Cała instalacja została wyczyszczona i sprawdzona Na nowym aku jest to samo [br]Dopisany: 08 Grudzień 2009, 16:06_________________________________________________ Wyglada to na rozrusznik, dobrze byłobygo wyjac i wymienic tulejki oraz sam elektromagnes. Co do immo skoro miga to powinien byc bład w immo jednego z kluczyków. Tylko dziwne, że pali przy ujemnych temp. Ale Dzieki sprawdzić warto
boniu Opublikowano 9 Grudnia 2009 Opublikowano 9 Grudnia 2009 kolego rozrusznik Ci pada...ja tez mialem podobny problem w ADR ale jak robilem z rozrusznikiem to przy okazji przejzalem alternator,masz w liczniku wskaznik ladowania ??
lukas21 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2009 Witam Brak owego wskaźnika, to jest podstawowa wersja Pozdr.
lukas21 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2009 Dzięki Sprawdzę co się z nim dzieje
Fakier Opublikowano 20 Grudnia 2009 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Witam, też mam problem z porannym odpalaniem mojego ADR'a Za pierwszym razem ledwo odpala - aż zapiszczy komputer że za słaby aku, potem silnik zaskoczy, ładowanie zadziała i wszystko jest ok. Jak się silnik podgrzeje, to pali normalnie - latem też pierwszy kop po nocy jakoś tak średnio kręcił. Noszę się z zamiarem wymiany rozrusznika, może orientuje się ktoś ile może kosztować nowy? PS. podpinałem się VAG i na biegu jałowym napięcie na aku mam od 13.6 do 13.8 - to chyba alternator dobry?
Rekomendowane odpowiedzi