Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Pytanie o multitronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, posiadam od niedawna a4 z 7 stopniowym multitroniciem i pod D jest literka S. To na pewno jest tryb sport? a nie snow? bo dziwi mnie fakt, ze nie idzie tego przelaczyc w czasie jazdy (jak na reczna zmiane biegow),a tylko i wylacznie przy wcisnietym hamulcu

Opublikowano

S - tryb Sport,powinno się dać przełączyć podczas jazdy w końcu do tego służy.

Opublikowano
  • Autor

sprawdzilem, faktycznie lepiej auto "idzie" wiec jest to tryb sport, ale czy ktoś ma taką samą skrzynie i może mi powiedzieć coś n/t przełączania w trakcie jazdy? bo przy ustawieniu na drive chcąc przesunąć dzwignie w dół czuje opór i nie próbuje na siłe nie chcąc niczego zepsuć..

Opublikowano

powinno gładko schodzić na tryb S,gdyż nie jest tak że żeby jezdzic na sporcie to musisz z niego ruszac,mozna przełączać podczas jazdy i powinno płynnie wchodzic na S i z powrotem.

Opublikowano

powinno gładko schodzić na tryb S,gdyż nie jest tak że żeby jezdzic na sporcie to musisz z niego ruszac,mozna przełączać podczas jazdy i powinno płynnie wchodzic na S i z powrotem.

Bez wciskania przycisku na lewarku?

Opublikowano

no jak.

na tryb sport na pewno trzeba nacisnac przycisk...

przeciez wybierak jest taki sam jak w TIPie a tu wrzucajac S trzeba nacisnac guzik, a wracajac nie trzeba...

gdyby wchodzilo bez guzika to bym ruszajac zawsze wrzucal niechcacy S . a tak zatrzymuje sie na D... ale na pewno nie trzeba hamulca trzymac do tego ...

Opublikowano

dawno nie wrzucałem ale wiem ze bez problemu podaczas jazdy sie wrzuca,wiec hamulca nie potrzeba napewno

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam taką skrzynie i nie trzeba trzymać hamulca ale trzeba wcisnąć przycisk na dźwigni

Opublikowano
  • Autor

ok, wszystko sie zgadza i faktycznie działa tak jak mówicie

Opublikowano

sprawdzilem, faktycznie lepiej auto "idzie" wiec jest to tryb sport...

Jeżeli zmierzysz sobie czasy rozpędzania samochodu w trybie "D" i "S" to możesz się lekko zdziwić. Odczucia ludzkie są subiektywne...

Opublikowano

sprawdzilem, faktycznie lepiej auto "idzie" wiec jest to tryb sport...

Jeżeli zmierzysz sobie czasy rozpędzania samochodu w trybie "D" i "S" to możesz się lekko zdziwić. Odczucia ludzkie są subiektywne...

akurat w multi to jednak chyba bedzie lepszy czas na S.

ale w TIPie nawet subektywne odczucia nie sa na korzysc Ski, auto po prostu wkreca sie na obroty przy ktorych juz brakuje mu mocy i biegi zmieniaja sie zbyt pozno. dla mnie tryb sport to agresywne ustawienie skrzyni , ktora nie wrzuca od razu wysokiego biegu, szybko redukuje jak chcesz wyprzedzic i jest caly czas nastawiona na agresywna jazde. co wcale nie znaczy ze od zera do stu rozpedzi nas szybciej..

Opublikowano

I przydaje się zimą jak chcesz hamować silnikiem na śniegu :good:

Opublikowano

ma n wzucicsz za to bez wciskania :) guziczka