tomziom1 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Witam dziś nie odbiły mi hamulce tzn pedał stwardniał nie mogłem ruszyć nawet o o centymetr zapaliła się kotrolka od abs i esp jako że byłem niedaleko domu to postanowiałem zdjąć koło odkręcić odpowietrznik i upuść płynu. Po tym zabiegu hamulce odpuściły i mogłem jechać. Wcześniej z hamulcami wszystko było ok.Jedynie prze wjeżdżaniu w zakręty co jakiś czas zapalała się kontrolka BREAK piszczało 3 krotnie. Ale to tylko kilka razy mi sie pojawiało. Myślałem że to wina płynu tzn jego brak. Wymieniłem klocki z przodu bo był już mocno zdarte. Po wymianie pedał jest miękki wpada w podłogę i samochód nie hamuje. Moje pytanie brzmi - czy uszkodziła się pompa i dlatego pedał jest miękki. - zapowietrzył się układ i tu moja prośba o wyjaśnienie jak odpowietrzyć pompę abs za pomocą vag com 3.11
wrclaguna Opublikowano 13 Grudnia 2009 Opublikowano 13 Grudnia 2009 sprawdz czujnik pod pedałem hamulca:)
tomziom1 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2009 Czujnik na pewno sprawny bo wymieniany jakieś 3 miesiące temu.
Rekomendowane odpowiedzi