Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Turbina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak kolega somes napisal sprawdz czy masz Kata :shocked:

dopiero po wycieciu zrozumialem co to jest gwizd turbiny nawet na biegu jalowym nieraz se cicho pogwizduje!

Opublikowano

u mnie po wywaleniu kata, suszarka zaczeła bardziej gwizdać, fajny efekt, ale teraz jak wymieniłem kolektor ssący od AWX i wywaliłem egr to dopiero gwizda, :kox: na biego jałowym takze ją słychać

wcześniej przed zmianami turbine było słychać bardzo słabo

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

U mnie pojawiło się dziś dziwne swistanie z okolicy turbo. Jak kupiłem auto silniczek zbierał sie normalnie. Po zimowej jeździe, jak już się zrobiło cieplej wyskoczyłam poza miasto na expresówkę a tu 110km/h i koniec, auto dalej nie idzie. Po ogledzinach, po sprawdzeniu przewódów, podpięciu vaga wyszło ze sztanga w gruszcze stoi w miejscu. Rozruszałem ją pożądnie. Auto zaczeło iść lepiej, wyczyściłem N75 i wymieniłem wszystkie wężyki podćiśnieniowe. Kilka rundek po expresówce i od czasu do czasu auto poprostu nie szło 100 na blacie i nie idzie, po zgaszeniu auta i odpaleniu zaczyna ciągnąc znów jak burza. Myślałem że jak przejadę z kilkadziesiąt kilometrów to samo się jakoś naprawi, rozrusza. Wymieniłem zaworek N75 na inny, ale dalej od czasu do czasu cos się zacinało i dopiero zgaszenie i ponowne odaplenei pomogło. NIektórzy pisali że im to pomogło, zrobienie jakiejś trasy jadąć bardzo dynamicznie, że turbo się porządnie przedmuchało i wszystko wróciło do normy. Niepokoi mnie jednak dziwny swist turbo, a mianowicie rozpędzając się np na 2 biegu od 1500-1700rpm do około 3 tys. obrotów słychać swist i auto idzie do przodu ale jakby coś je trzymało, blokowało, cały czas towarzyszy temu dziwny świst poźniej ten świst ustaje i auto wyrywa do przodu przy ok 3 tys/obr, to samo na trzecim biegu. Jak zwolniłem na trójce do 40 km/h i gaz w podłogę to zaczeło świszczeć i około 3 tys obr dopiero samochód zaczął ciągnąć pełną mocą. Do tych trzech tysięcy ciągnie i świszcze ale to nie jest to co powinno być. Sam już nie wiem co to może być, gdzie szukać przyczyny. Czy jeżeli rozruszałem sztangę to łopatki też powinny sie rozruszać , czy w grę wchodzi tylko czyszczenie turbo? Ostatnio zaślepiłem EGR i mam zamiar wywalić kata. MOże wywalenei kata pomoże. Te dwa gumowe węże od spodu silnika od turbo i intercoolera sprawdzałem, ale ich nie wykręcałem. Możliwe żeby były nieszczelne, vag powinien przecież wykazać błąd ciśnienia w układzie dolotowym gdyby były niesprawne.

Opublikowano

Miałem taki problem jak ty i musiałem wyczyścić turbawke-pomogło!!!Teraz już się nic nie dzieje od pół roku.Niedługo wycinam kata i zaślepiam egr :evil:

Opublikowano

u mnie po wywaleniu kata, suszarka zaczeła bardziej gwizdać, fajny efekt, ale teraz jak wymieniłem kolektor ssący od AWX i wywaliłem egr to dopiero gwizda, :kox: na biego jałowym takze ją słychać

wcześniej przed zmianami turbine było słychać bardzo słabo

to wywal jeszcze środkowy tłumik bo on najbardziej tłumi to zobaczysz dopiero co to jest gwizd turbiny :wink4: ja aktualnie mam prostą rurkę od samej suszarki po wydech i efekt taki jak poniżej:

http://www.youtube.com/user/icia092#p/u/3/GumtGlAM090

:kox:

do tego oczywiście kolektor ssący awx, brak egr, skrócony dolot i takie tam pierdoły które można wyczytać u mnie w wątku :tongue4:

Opublikowano

A jak wyglada brak tlumika srodkowego a kontola na stacji konroli pojazdow ????? :confused4:

Opublikowano

A jak wyglada brak tlumika srodkowego a kontola na stacji konroli pojazdow ????? :confused4:

nie wiem nie miewam takich :mysli:

:decayed:

Opublikowano

Ktoś może wie gdzie w Elblągu można przeczyścić turbawkę i za ile?

Opublikowano

sporo gdzieś na forum było o tym i chyba koło 4 stówek

a jeśli masz możliwość to jest opisane jak samemu to zrobić trwać trwa, ale zrobisz to sobie sam i nie dość że zaoszczedzisz to jeszcze bedziesz miał satysfakcje ze zrobiłeś to sam ( tak 20 KM wiecej) :decayed: :decayed: