Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Dźwięk z silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanko na wolnych obrotach słychać jakiś dziwny dźwięk jakby lekkie klekotanie,po dodaniu gazu zanika. Czy to może mieć związek z alternatorem?

Opublikowano

no po tak kompletnym opisie to powiem że dźwięk pochodzi z silnika :wink4:

może udałoby Ci się coś nagrać chociaż?

Opublikowano
  • Autor

moze byc siezko bo nie mam czym(w telefonie nie ma jak) :kwasny:

Opublikowano

Pewnie już czytałeś o tych silnikach BLB i ich nieszczęsnym napędzie pompy olejowej,ale może to jak któryś z kolegów pisał gumki na kompresorze klimatyzacji.Staraj się zlokalizować skąd pochodzi ten dżwięk i poczytaj o jednym i drugim.

Opublikowano

Masz te dzwięki na włączonej czy wyłączonej klimie? Czy może nie zwróciłeś na to uwagi? Tak jak mówi ALBINEK może to być problem z gumkami w kompresorze klimy albo kultura pracy tej jednostki... :decayed:

Opublikowano
  • Autor

gumki juz wymieniałem a o pompie czytałem,jednak nie sadze zeby to było to,dzwiek jest tylko na wolnych obrotach a po dodaniu gazu ustaje,jakby gdzies jakis luz i coś klekota delikatnie

Opublikowano

Ale to pojawiło Ci się teraz czy od zawsze tak masz? Ja słyszę deliktny klekot i przy delikatnym zwiększeniu obrotów klekot znika... Przyzwyczaiłem się. :naughty: Używam też uszlachetniacza do czyszczenia pompowtrysków i jakby delikatnie się to zmniejszyło. :good:

Opublikowano
  • Autor

ostatnio zauważyłem ale nie wiem czy to nie łożysko od alternatora będzie?

Opublikowano

Jakbyś miał sprzęgło od alternatora to przy skręcie kierownicą miałbyś buczenie a później nawet głośne jęczenie. :naughty: ZMieniałem w tamtym tygodniu przy okazji wymiany czujnika wysokiego ciśnienia bo klimka niedomagała. :naughty: Koszt tego sprzęgła to 115pln INA. :good: Ale to tak jak mówię przy skręcie dziwne odgłosy i uczucie jakby wspomaganie nie domagało.

Opublikowano
  • Autor

łożysko też muszę wymienić bo jak skrecam kiera to słysze jakis dzwiek to teraz nie mam pojecia co to moze byc :mysli:

mam nadzieje ze nie mechanizm pompy oleju. A jakie są objawy mechanizmu pompy olejowej?

Opublikowano

Witam.

Czy zlokalizowałeś może usterkę?

Opublikowano

mam podobnie, jednak tylko zanim auto zlapie min. 70 stopni. wówczas jakby ustaje, po calkowitym dogrzaniu do 90 nie slysze nic...może to taka kultura pracy na zimnym rozruchu?

Opublikowano
  • Autor

Witam,

Jutro jadę do mechanika i na 90% to sprzęgło od alternatora,po czasie doszło jeszcze przy dużych prędkości czasami migała kontrolka ładowania więc diagnoza się uprościła.