piter1114 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Witam! mam problem z kierunkowskazami. Po pierwszych mrozach zaczęły raz działać a raz nie (auto nie garażowane). W związku z mam pytanie : jak zabrać się za naprawę a może pozostaje tylko wizyta u elektryka... A tak swoją drogą może przydałby się jakiś doklejony temat AKCJA ZIMA Pozdrawiam!
Gość pompier Opublikowano 18 Grudnia 2009 Opublikowano 18 Grudnia 2009 a awaryjne działają? sprawdź przekaźnik który znajduje się we włączniku świateł awaryjnych. u mnie parę dniu temu przestały kierunki działać.. świeciły jak zamykałem i otwierałem auto. bezpieczniki były OK wiec wymieniłem ten przekaźnik i znów hula wszystko:) 30zł zamiennik, oryginalny 120zl kosztował. wybrałem zamiennik:)
piter1114 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2010 Witam! raz jeszcze wracam do tematu, okazuje się,że znowu kierunki przestają działać dodam,że awaryjne chodzą bez problemu, co poradzicie? pozdrawiam!
sołtys85 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Jak awarje działają to najpewniej manetka od załaczania kirunkowskazów odmówiła wspólpracy. Jest na forum opis jak to naprawić.
SoMeS Opublikowano 1 Stycznia 2010 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Witam! raz jeszcze wracam do tematu, okazuje się,że znowu kierunki przestają działać dodam,że awaryjne chodzą bez problemu, co poradzicie? pozdrawiam! sprawdź przy wtyczce od manetki czy na środkowym pinie (stały + ) jest napięcie... jeżeli tak to wina miejsca gdzie go rozdziela a więc manetki
Rekomendowane odpowiedzi