Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Ciężko pali

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam taki oto problem auto trzymam pod wiata dzis rano -14 odpalil od pierwszego pojechalem do pracy i na parkingu naglle zgasl kilkanascie razy probowalem odpalic az sie w koncu ciezko udalo dalej godzina 15.30 kilka moze 8 , 9 prob rozruchu ciezko ale odpalil jak sie dobrze rozgrzeje to pali na dotyk co sie dzieje do -5 palil niezle nawet

Opublikowano

Może kiepskie paliwo, woda w paliwie. Świece nie grzeją ale to raczej rano też miałbyś problem. Mam ten sam silnik i czasem jak jest trochę letni to świece go nie grzeją choć by się przydało.

Opublikowano

Miałem dziś to samo w firmowym mietku, paliwo zamarzało po prostu i nie dało się jechać,poszedłem do spożywczaka kupiłem dwie flaszki denaturatu :kox: wlałem do baku i po sprawie jak ręką odjął.

Dodam że paliwo to cały bak verwy z orlenu w Kazimierzu Dolnym, te nasze paliwa -15 i :wallbash:

Opublikowano

można też dolać benzyny, ma to samo działanie

Opublikowano
  • Autor

no raczej paliwo to mi nie zamarzlo bo od tych kilku dni mrozow jest caly czas tak samo na zimnym moze byc pod wiata a jak postoi ok 8 godzin na dworzu to jest klopot z odpaleniem kreci i koniec lapie dopiero po kilku razach nie wiem moze to byc kat wtrysku ????????? :hi:

Opublikowano

...tez mam male problemy.dzis bylem u elektryka sprawdzil mi czy grzeja swiece (miesieczne ngk),kazda po kolei sprawdzal i kazda iskrzyla, nastepnie sprwadzal czy dochodzi do nich napiecie,odpinal czujnik temperatury i wymuszal -20 stopni(tak mi powiedzial), jak przyrzad mial w reku jak probowka i powiedzial ze wszystko oki, a ze tam jest polaczenie szeregowe to jak napiecie dochodzi do jednej to do wszystkich napewno tez.Kat wtrysku 49, a silnik przy porannym rozruchu bardzo brzydko pracuje,rzuca nim i obroty skacza miedzy 1200-1000, po okolo 20 sek praca sie stabilizuje i chodzi rowno.Juz nie wiem gdzie szukac przyczyny, moze filt paliwa manna, ale on ma dopiero 10tys nalatane?A czy rozrusznik tez ma cos do rzeczy bo slabiej kreci przy tych temperaturach i moze nie daje odpowiedniej sily zeby silnik odpalil na wszystkie gary?

Opublikowano
  • Autor

u mnie jednak paliwo zamarzlo dwie buteleczki dykty i jak reka odjal pali dobrze a chwilowa niero9wna praca silnika nie ma co sie przejmowac pochodzi chwilke i jest dobrze u mnie jest tak samo wazne ze pali

Opublikowano

no widzisz, najprostsza rzecz paliwo,

szukamy winowajców w swoich autkach, a to paliwo z "markowych" stacji jest do d*py np. jesienne,

dlatego ja w razie czego wlałem dodatek Super Diesel Additiv Liqui Moly, jest na nafcie więc rozpuści parafinę