zydas Opublikowano 21 Grudnia 2009 Opublikowano 21 Grudnia 2009 witam zapala mi sie kontrolka poziomu oleju co 100 km po wyjeciu bagnetu gasnie drugi problem to to ze ubywa tego oleju sporo i gwałtownie trzyma a nagle gubi okolo 0.4l bedde wdzieczny za ino i pomoc mechanik doradza mi wymiane usczelniaczy zaworów co wy na to ????
michal_g84 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Opublikowano 21 Grudnia 2009 jeśli w takim tempie schodzi Ci olej to albo jakiś wyciek, albo rzeczywiście mogą to być uszczelniacze
zydas Opublikowano 21 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2009 oby skonczylo sie na wymianie uszczelniaczy.....a nie na pierscieniach!!! poprzednie moje auto to a4 B5 i silnik 1.8 nigdy mnie nie zawiodl mimo ze ma nakrecone 270 tyś. olej trzymal od wymiany do wymiany moze 0.2 l ....... B6 mam od 4 miesiecy i historia z tym olejem mnie dziwi i denerwuje
GRYFI Opublikowano 21 Grudnia 2009 Opublikowano 21 Grudnia 2009 przy takiej ilości ubywającego oleju musiałaby dymić. ja obstawiam wyciek np w określonych warunkach
Rekomendowane odpowiedzi