Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Uszy w bagażniku do mocowania siatki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy, ostatnio jestem na fali dozbrajania mojej a4 i tym razem padło na uszy w bagażniku. Chodzi dokładnie o te 4 uszy do mocowania siatki trzymającej drobne przedmioty. Wiem, że są na allegro ale nie mam pojęcia czy da się to zamontować w samochodzie gdzie nie byly przewidziane?

Opublikowano

w bagażniku masz uszy a siatka ma haczyki

Opublikowano
  • Autor

noo na to to wpadłem i bez forum :kox:

Może moje pytanie było za trudne więc zapytam inaczej, czy w samochdzie , który fabrycznie nie miał tych uszu da sie je zamontować? jakoś nie widzę w bagazniku miejsc gdzie możnaby je zamontować. Tak jakby nie było wystarczająco głębokich przetłoczeń blachy pod te uszy.

Opublikowano

Dorezać się da chyba wszystko. Kwestia zręczności manualnej :wink4:

Opublikowano

A były B6 które tych chromowanych uchwytów w bagażniku nie miały? :shocked:

Opublikowano

Może moje pytanie było za trudne więc zapytam inaczej, czy w samochdzie , który fabrycznie nie miał tych uszu da sie je zamontować? jakoś nie widzę w bagazniku miejsc gdzie możnaby je zamontować. Tak jakby nie było wystarczająco głębokich przetłoczeń blachy pod te uszy.

Podnieś wykładzinę a w miejscach, gdzie normalnie powinny być "uszy" powinny być specjalne przetłoczenia w których montuje się uchwyty.

Daj znać jaki jest efekt- będzie dla potomnych.

Opublikowano
  • Autor

Podnieś wykładzinę a w miejscach, gdzie normalnie powinny być "uszy" powinny być specjalne przetłoczenia w których montuje się uchwyty.

Są bardzo delikatne te przetłoczenia, moim zdaniem za małe żeby cokolwiek w nich się zmieściło. Jak będę miał okazję to zrobię fotki.

Opublikowano

Albo kup całe wkłady z uszami...

Opublikowano
  • Autor

Albo kup całe wkłady z uszami...

No o czym ja mówie :gwizdanie: ? Cały ten wkład też trzeba gdzieś umocowac i w tym jest cały problem

Opublikowano

Na moje to w podłodze, pod wykładzina powinny byc dziury do zamocowania tych uchwytów tak więc ściągnij wykładzine i zobaczysz co i jak.

Opublikowano

Są bardzo delikatne te przetłoczenia, moim zdaniem za małe żeby cokolwiek w nich się zmieściło. Jak będę miał okazję to zrobię fotki.

Wg mnie trzeba wyrezać blachę w tych przetłoczeniach. Jeśli osoba projektująca o tym pomyślała to blacha powinna być w tych miejscach pocieniona.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam,u mnie w sedanie miejsca na montaz sa wystarczy uniesc wykladzine,orientuje sie ktos moze jakie numery maja te mocowania?pozdrawiam

Opublikowano

Nie pamiętam jakie są numery, ale w serwisie nawet nie ma sensu kupować. Na allegro szukaj uchwytów do mocowania bagażu, jest ich pełno średnio po 10-15 zł za sztukę. Takie same są w VW tyle że czarne. Ja wyrwałem srebrne gratis do jednego zakupu u gościa rozbierającego auta.

Co do zamontowania to wszystko jest pod wykładzina, tylko trzeba posiadać jeszcze po 2 śruby i najlepiej wyrwać ori na torxy bo ładnie wyglądają. W wykładzinie trzeba wyciąć na wymiar dziury pod te uchwyty. Trzeba je dobrze odmierzyć i odrysować. Do tego ja wyciąłem sobie szablon odrysowany z uchwytu. Wykładzina jest dość twarda do cięcia i trzeba się zaopatrzyć w dobry nożyk :good:

Opublikowano

Spoko ja sobie kupilem wlasnie komplecik dalem 5 dyszek za 4 ze srubami,numer czesci:8E0864203 jako ciekawostka w Aso krzycza 70 zlotych za sztuke,no i jeszce srubki po zlotowce za sztuke licza numer:N10456001 pozdrawiam......