Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Brak mocy po wymianie filtra powietrza i paliwa. Błąd: charge pressure.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wczoraj wymieniałem filtr paliwa i powietrza. Po wymianie pojawił się problem z mocą w zakresie obrotów 1000 - 2700. Ponad 3500 idzie naprawdę dobrze.

Zakładam, że filtry były odpowiednie, ponieważ kupowane na podstawie numeru VIN.

Podejrzewam, że coś jest nie tak z dolotem, ponieważ miałem błąd i komunikat "charge pressure".

Co jest problemem, sprawdziłem podłączenie przepływomierza i jest ok. zdemontowałem całość i jeszcze raz zamontowałem.

Nie mam pomysłu co mogę jeszcze sprawdzić. Efekt pojawił się zaraz po wymianie filtrów.

Dziś zrobię logi statyczne i dynamiczne ale może podpowiada Wam coś intuicja i doświadczenie.

Dziś jeszcze wyczyszczę przepływkę ale czy to możliwe, że po wymianie filtra nagle przestała działać?

Proszę o pilne info, bo daleka podróż mnie czeka w święta.

Opublikowano

Wystąpienie tego błędu bezpośrednio po wymianie filtrów może sugerować, że naruszyłeś któryś z wężyków podciśnienia więc zacznij sprawdzanie od całej instalacji podciśnienia a zwłaszcza czy któryś wężyk nie jest zerwany, pęknięty itp.

Opublikowano

Ok, macie schemat węży dolotu?

Opublikowano

Ech, ta wyszukiwarka :(

Dzięki za achemat :)[br]Dopisany: 22 Grudzień 2009, 14:43_________________________________________________Hurra, problem rozwiązany.

Okazało się, że wężyk od zaworu zwrotnego się wysunął.

Błędy wykasowane, moc wróciła :a4fan::quattro::a4fan:. Szkoda, że nie pomyśleli aby jakąś obejmę tam założyć.

Można zamknąć temat.