Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nasadka do śrub zabezpieczających VW, AUDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

mam takie pytanie: może przypadkiem ktoś z Warszawy albo okolic ma nasadkę do oryginalnych śrub zabezpieczających VW o numerze xxx, na nasadce jest litera x. Zestaw śrub ma numer 1K0 698 137A. Swoją nasadkę wczoraj zostawiłem przy kole i gdzieś odpadła

Wewnątrz pudełeczka jest naklejka z numerem, numer zabezpieczenia to x

Byłoby super jeśli przez święta do niedzieli udało mi się odkręcić te śruby. Oczywiście dobre piwko albo dwa się znajdą

Nasadka i śruba wygląda mniej więcej tak:

sruby07.jpg

sruby02.jpg

Opublikowano

podjedz do serwisu, powinni miec

Opublikowano

Nie mają w serwisie :disgust:

Byłem w Auto Vivie VW i Audi, do kilku dzwoniłem. Mają nasadki, ale montowane na pierwszy montaż, a one są inne. Takie wielokliny wsadzane w śrubę. Te moje zabezpieczenie jest akcesoryjne i jest nakładane na śrubę i takich nie mają.

Sprawa jest pilna, bo mam pękniętą osłonę przegubu zewn. i leci tam teraz dużo syfu, a na sylwestra wyjazd, a czas oczekiwania na nasadkę 10 dni :wallbash:

EDIT: ..dość tych smutów, czas na działania:

jak wiecie nasadka została w kole, a ja sobie pojechałem... Wczoraj zbadałem najbliższe otoczenie na osiedlu, ale nic nie znalazłem. Dzisiaj postanowiłem ponowić poszukiwanie w dzień na trasie mego przejazdu, od osiedla do centrum. Nawet nie zdążyłem dojechać do osiedla i jadąc "pod prąd" mojej trasy nasadkę w świąteczny sposób znalazłem ponad kilometr od domu . Normalnie leżała sobie 2 dni przy krawężniku i zobaczyłem ją z samochodu , więc pamiętajcie zawsze warto szukać, jak się coś zgubiło.

PS: Na nasadce zero rdzy

PS2: Nasadka była w prawym tylnym kole, zakręt 90 stopni był w prawo, a nasadka leżała tuż zakrętem po prawej przy samym krawężniku