Tomaszz Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Witajcie, mam takie pytanie: może przypadkiem ktoś z Warszawy albo okolic ma nasadkę do oryginalnych śrub zabezpieczających VW o numerze xxx, na nasadce jest litera x. Zestaw śrub ma numer 1K0 698 137A. Swoją nasadkę wczoraj zostawiłem przy kole i gdzieś odpadła Wewnątrz pudełeczka jest naklejka z numerem, numer zabezpieczenia to x Byłoby super jeśli przez święta do niedzieli udało mi się odkręcić te śruby. Oczywiście dobre piwko albo dwa się znajdą Nasadka i śruba wygląda mniej więcej tak:
Tomaszz Opublikowano 24 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2009 Nie mają w serwisie Byłem w Auto Vivie VW i Audi, do kilku dzwoniłem. Mają nasadki, ale montowane na pierwszy montaż, a one są inne. Takie wielokliny wsadzane w śrubę. Te moje zabezpieczenie jest akcesoryjne i jest nakładane na śrubę i takich nie mają. Sprawa jest pilna, bo mam pękniętą osłonę przegubu zewn. i leci tam teraz dużo syfu, a na sylwestra wyjazd, a czas oczekiwania na nasadkę 10 dni EDIT: ..dość tych smutów, czas na działania: jak wiecie nasadka została w kole, a ja sobie pojechałem... Wczoraj zbadałem najbliższe otoczenie na osiedlu, ale nic nie znalazłem. Dzisiaj postanowiłem ponowić poszukiwanie w dzień na trasie mego przejazdu, od osiedla do centrum. Nawet nie zdążyłem dojechać do osiedla i jadąc "pod prąd" mojej trasy nasadkę w świąteczny sposób znalazłem ponad kilometr od domu . Normalnie leżała sobie 2 dni przy krawężniku i zobaczyłem ją z samochodu , więc pamiętajcie zawsze warto szukać, jak się coś zgubiło. PS: Na nasadce zero rdzy PS2: Nasadka była w prawym tylnym kole, zakręt 90 stopni był w prawo, a nasadka leżała tuż zakrętem po prawej przy samym krawężniku
Rekomendowane odpowiedzi