Skocz do zawartości
IGNOROWANY

ZŁAMANY ELEMENT el.SZYBY - ktoś to mial?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. dzisiaj jakiś osiołek wjechał mi rowerkiem bez świateł w nocy pod autko - zbulwersoweł się strasznie i ostro wydarłem na jełopa - zapomniałem się że ciężko domykała mi się szyba kierowcy (elektryczna). w nerwach podnosiłem, podnosiłem i coś strzeliło - ryp. wywaliłem tapicerkę, i znalazłem sporo zielonych elementów plastikowych na spodzie. okazuje się że to plastik który przesuwa się po prowadnicy - w połączeniu z jednym z metalowych elementów podtrzymuje i prowadzi szycę - taki zielony ładny. ktoś może już to wymieniał? - trzeba z tym do ASO uderzać żeby kupić, czy może są jakieś tańsze zamienniki - chyba że kosztuje to w ASO parę złotych.proszę o pomoc.

pytanie drugie - czym mogłobyć spowodowane to uszkodzenie - wcześniej musiałem ręką jej pomóc żeby się zasunęła. może coś od razu innego trzeba wymienić?

na razie szyba zabezpieczona przed opadnięciem i czekamy. audi A4 AVANT 1.9 TDI 110KM 97 rok.

Opublikowano

http://moto.allegro.pl/item198436074_slizgi_podnosnika_szyb_audi_a4_vw_passat_b5_superb.html

Potrzebujesz dokladnie czegos takiego, mysle ze jest to promocyjna cena ja za 1 szt placilem 40zl rowniez na allegro.

Wymiana prosta musisz zdemontowac tapicerke i masz dostep do tych slizgów. Radze kupic 2 szt nawet jesli poszla ci jedna to bedizesz mial w zapasie, jest to czesto spotykany problem z tymi slizgami. Poprostu palstik i sie lamie.

Tak jak piszesz ze miales zielone czesci w orginale jest zielona ta niczym sie nie rozni jest dora jakosciowo. Z pewnoscia nic innego sie nie popsulo tylko wlasnie te slizgi.

Ewentualnie gdy bedziesz mial problem z zalozeniem tych slizgow mozesz zdemontowac cala ramke z dzwi wtedy masz peny dostep od tylu. Dasz rade robota nie wymaga dosw dziecinnie proste.

Sluze pomoca PW GG w razie draki

pozdrawiam

PS mozesz zrobic foty i wrzucic na forum z opisem, jest to czesty problem w naszych :audi: