Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Problem z tylną wycieraczką

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio dużo czytałem o problemach z tylną wycieraczką, ponieważ sam mam taki problem.. Nie działała mi tylna wycieraczka, więc wyjąłem silniczek, rozebrałem go i przeczyściłem co trzeba, nasmarowałem i złożyłem.. Wycieraczka już śmiga, ale nie dochodzi do niej płyn i tu pojawia się problem, ponieważ gdy włączę manetką tylny spryskiwacz płyn wcieka mi do środka samochodu po lewej stronie w nogach kierowcy, jeśli ktoś miał podobny problem to proszę o pomoc w postaci info jak to naprawić. (przepraszam jeśli nie umieściłem tematu tam gdzie trzeba)

Opublikowano

to znaczy ze rurka ktora jest w srodku tego urzadzenia juz przerdzewiala , wystarczy ja usunac i przylutowac nowa . taka rurke mozesz zrobic z kawalka anteny teleskopowej .

Opublikowano

To znaczy, że przerdzewiała w tym miejscu gdzie płyn leci czyli na wycieraczkę kierowcy? Jak tam się do tej rurki dostać?

Opublikowano

jezeli ci leci do srodk a auta przy kierownicy to znaczy ze rozlaczyl sie przewod z tw sztucznego , wystarczy polaczyc . i wtedy sprawdz czy plyn dochodzi do wycieraczki . wczesniej pisalem ci o rurce ktora jest w mechanizmie tylnej wycieraczki . do przewodow z tw sztucznego przy nogach kierowcy dostaniesz sie odkrecajac oslone z tw szt . po lewej stronie . bedziesz tam widzial mnostwo kabli a troche glebiej wlasnie znajdziej laczenie rurek spryskiwacza

Opublikowano

Ok to muszę trochę plastików rozkręcić żeby tam dojść.. Bo innego wyjścia chyba nie ma.. A z silniczkiem już wszystko w porządku :)