kowalek Opublikowano 25 Grudnia 2009 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Witam, ostatnio dużo czytałem o problemach z tylną wycieraczką, ponieważ sam mam taki problem.. Nie działała mi tylna wycieraczka, więc wyjąłem silniczek, rozebrałem go i przeczyściłem co trzeba, nasmarowałem i złożyłem.. Wycieraczka już śmiga, ale nie dochodzi do niej płyn i tu pojawia się problem, ponieważ gdy włączę manetką tylny spryskiwacz płyn wcieka mi do środka samochodu po lewej stronie w nogach kierowcy, jeśli ktoś miał podobny problem to proszę o pomoc w postaci info jak to naprawić. (przepraszam jeśli nie umieściłem tematu tam gdzie trzeba)
krzysztof61 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Opublikowano 25 Grudnia 2009 to znaczy ze rurka ktora jest w srodku tego urzadzenia juz przerdzewiala , wystarczy ja usunac i przylutowac nowa . taka rurke mozesz zrobic z kawalka anteny teleskopowej .
kowalek Opublikowano 25 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2009 To znaczy, że przerdzewiała w tym miejscu gdzie płyn leci czyli na wycieraczkę kierowcy? Jak tam się do tej rurki dostać?
krzysztof61 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Opublikowano 25 Grudnia 2009 jezeli ci leci do srodk a auta przy kierownicy to znaczy ze rozlaczyl sie przewod z tw sztucznego , wystarczy polaczyc . i wtedy sprawdz czy plyn dochodzi do wycieraczki . wczesniej pisalem ci o rurce ktora jest w mechanizmie tylnej wycieraczki . do przewodow z tw sztucznego przy nogach kierowcy dostaniesz sie odkrecajac oslone z tw szt . po lewej stronie . bedziesz tam widzial mnostwo kabli a troche glebiej wlasnie znajdziej laczenie rurek spryskiwacza
kowalek Opublikowano 25 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2009 Ok to muszę trochę plastików rozkręcić żeby tam dojść.. Bo innego wyjścia chyba nie ma.. A z silniczkiem już wszystko w porządku
krzysztof61 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Opublikowano 25 Grudnia 2009 tylko ten jeden plastik odkrecasz . i juz to widac
Rekomendowane odpowiedzi