juchas Opublikowano 29 Grudnia 2009 Opublikowano 29 Grudnia 2009 link do fotek http://ddz.doba.pl/?s=subsite&id=11446&mod=1 wina byla BMW, chodzi o skode. podejrzewam że będzie szkoda całkowita, z silnika olej poszedł a auto wielkiego majątku warte nie jest. chodzi mi o wskazówki czym i jak ktoś może jakieś pisemka paragrafy którymi można się troszkę podbudować w ubezpieczalni. jeżeli już ta szkoda całkowita to chociaż jak najlepszą kase wyciągnąć .... z góry dzięki pozdro.
juchas Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2009 goscia poniosło na łuku. no wiem że z jego oc, tylko właśnie chodzi mi o jakieś hmmm że tak powiem papierowe argumenty prawne do ubezpieczalni żeby wiedzieli że rozmawiają z osobą która wie o co chodzi ...
DareQ Opublikowano 29 Grudnia 2009 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Jezeli beda chcieli zrobic szkode calkowita to: 1. Beda probowali zanizyc wartosc samochodu. Prawdopodobnie ich fachowiec w wycenie nie uwzgledni calego wyposazenia samochodu. Moga wycenic auto np wg Eurotax'a a gdy zlozysz odwolanie w celu uwzględnienia czegos co podniesie wartosc samochodu zmienia program na np. Info-Experta gdzie fura jest mniej warta. 2. Od razu daj im do zrozumienia ze zle pojmuja pojecie "szkoda calkowita" - nie ma zadnych 70%. http://www.motofakty.pl/artykul/blef_ubezpieczyciela.html Spokojnie poczekaj na wycene i w zaleznosci od tego co zaproponuja zdecydujesz co dalej.
juchas Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2009 tzn auto jest rodziców mojej dziewczyny i to oni mieli stłuczke, trzeba pomóc nie jestem zielony w sprawach z ubezpieczeniem i głównie chodzi mi o jakąś podpore prawną a nie że słyszałem że kolega wujka powiedział ... auto ogólnie gołe w cyc, ale 75 tys przebiegu :>
_Maniek_ Opublikowano 3 Stycznia 2010 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Pamiętaj że jeszcze zarówno kierującemu skodom oraz pasażerce należy się odszkodowanie za obrażenia ciała poniesione w wypadku, również w ubezpieczalni muszą przedłożyć dokumentację medyczną zarówno z pomocy bezpośrednio po zdarzeniu jak i z rehabilitacji jeżeli takowa była. Co do szkody całkowitej to Ci nie powiem bo po prostu nie wiem, jak ja korzystałem z AC to przesłali mi wycenę z Eurotaxu ja się z tym nie zgodziłem i wysłałem im fakturę za części oraz naprawę którą zaakceptowali.
lukasz Opublikowano 21 Stycznia 2010 Opublikowano 21 Stycznia 2010 szkoda całkowita jest wowczas gdy kozt naprawy auta jest wyzszy niz sama warosc auta przed wypadkiem, jezeli tak nie jest to kosztorysowe rozliczenie naprawy przy ori czesciach - da sie ale to nei jest łatwe. ponadto za uszkodzenie ciala i rozstoj zdrowia rowniez nalezy sie zadoscuczynienie
Rekomendowane odpowiedzi