Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Jak wyjąć soczewkę??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Musiałem zmienić lampę i zamiast xenonowej kupiłem zwykła bo ktoś tak na forum napisał że są takie same, a tu pupa ;( To mocowanie gdzie wkłada się żarówkę ,żarnik jest inne. I chciałbym wykręcić i zamienić soczewki ale nie chcą wyjść :kwasny: szukałem na forum ale nie znalazłem odpowiedzi czy instrukcji jak to zrobić. Może da radę włożyć jakoś ten żarnik w tamte mocowanie??

OPIS:

Potrzebujemy:

-klucz nasadowy 5,5

-długi płaski śrubokręt

-torx t20(odkręcenie przetwornicy

865b1328ba999e9dmed.jpg

Na początku odkręcamy 3 nakrętki w rogach soczewki(klucz 5,5), a następnie żeby było łatwiej zdejmujemy drucik zaznaczony strzałką. Soczewka zawadza za element regulacji lampy(zaznaczony kółkiem). Przekręcamy maksymalnie soczewkę odwrotnie w strone wskazówek zegara. Potem dolna stronę soczewki ciągniemy do siebie i w ten sposób powinna wyjść. Trzeba uważać na śrubki od soczewki które lubią wpadać do środka lampy :kwasny: Fotka tylko jedna ponieważ wszystko dzieje się w środku lampy do której ledwo wkładałem rękę. Jeśli mod uzna że jest ok to można podwiesić albo dodać do FAQ. Pozdro :good:

Opublikowano
  • Autor

tak wiem odkręciłem je ale soczewkę blokuje nadal takie pokrętło od regulacji :confused4: I w żaden sposób nie mogę jej wyjąć... Robiłes to u siebie?

Opublikowano
  • Autor

próbuje i nic ;( Może tego się nie rozbiera??

Opublikowano
  • Autor

kurcze u mnie to jakoś inaczej wszystko wygląda :kwasny: Ta lampa nie ma takiego dojścia jak ta moja. U mnie nic nie da się odkręcić jedynie te klapki plastikowe żeby żarówkę zmienić :( u mnie przetwornica jest u dołu a tutaj z przodu chyba...[br]Dopisany: 02 Styczeń 2010, 15:52_________________________________________________u mnie wygląda to tak

a9eeaf7704f9a812m.jpg

Opublikowano

kurcze u mnie to jakoś inaczej wszystko wygląda :kwasny: Ta lampa nie ma takiego dojścia jak ta moja. U mnie nic nie da się odkręcić jedynie te klapki plastikowe żeby żarówkę zmienić :( u mnie przetwornica jest u dołu a tutaj z przodu chyba...[br]Dopisany: 02 Styczeń 2010, 15:52_________________________________________________u mnie wygląda to tak

a9eeaf7704f9a812m.jpg

Jest mozliwość wyjęcia tego układu świecącego ale jest tylko jedno jedyne ułożenie całegu układu świecącego soczewki żeby to wyszło. Ja sie męczyłem z godzine żeby je znaleźć. Generalnie to jest tak że jak Ci zawadza ten dziubek od ustawiania to musisz przekręcić układ w płaszczyźnie soczewki a później jeszcze go odgiąć od płaszczyzny soczewki (do siebie) w przeciwnym rogu jak jest blokowany odbłyśnik( przy tym "dziubku"). Pewnie ciężko to skumać jak się czyta ale jak zaczniesz kombinować z wyciąganiem to pewnie dojdziesz do tego rozwiązania. Ze swojego doświadczenia powiem Ci że chyba już więcej za taki zabieg się nie wezmę. Powodzenia

pozdr :hi:

Opublikowano
  • Autor

a9eeaf7704f9a812m.jpg

Jest mozliwość wyjęcia tego układu świecącego ale jest tylko jedno jedyne ułożenie całegu układu świecącego soczewki żeby to wyszło. Ja sie męczyłem z godzine żeby je znaleźć. Generalnie to jest tak że jak Ci zawadza ten dziubek od ustawiania to musisz przekręcić układ w płaszczyźnie soczewki a później jeszcze go odgiąć od płaszczyzny soczewki (do siebie) w przeciwnym rogu jak jest blokowany odbłyśnik( przy tym "dziubku"). Pewnie ciężko to skumać jak się czyta ale jak zaczniesz kombinować z wyciąganiem to pewnie dojdziesz do tego rozwiązania. Ze swojego doświadczenia powiem Ci że chyba już więcej za taki zabieg się nie wezmę. Powodzenia

pozdr :hi:

dzięki wielkie :notworthy: Wiesz teraz to chodziło mi już głownie o to czy jest to realne i jednak jest :przebiegly: Faktycznie ciężko to zrozumieć ale będę kombinował :rolleyes:

Opublikowano
  • Autor

Już się udało ale było naprawdę ciężko :kwasny: Dzięki za wskazówki chłopaki temat do zamknięcia :good:

Opublikowano

to jeszcze jakbys zdjecias wkleil,jak zrobiles-bylby komplet przed zamknieciem :wink4:

Opublikowano
  • Autor

to jeszcze jakbys zdjecias wkleil,jak zrobiles-bylby komplet przed zamknieciem :wink4:

done :good:

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja dam wskazówkę jeśli takowej nie było... należy poziomowanie odłączyć (silniczek) jako pierwsze na czas zabawy z wyciąganiem. Ja wczoraj wyciągałem swoją soczewę z lewego, musiałem blaszkę przełożyć z TD na TG bo zakupiłem anglika w perfekcyjnym stanie.

10 min i wyciągnięta, razem z odkręcaniem. Na koniec włożenie z powrotem silniczka może tworzyć trudności, pod warunkiem że jedną ręką naciągniemy sobie porządnie cały układ w dół i silniczek wejdzie... to mogło mi się wydać najcięższe. Poza tym spokojnie i łatwo. Prawą też z czasem wyciągnę do czyszczenia.