Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AHU] Duży luz wałka turbiny plus tego efekty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ponownie. pół roku już ponad sobie jeżdze z tym gwizdaniem (od kupna autka) i ok w sumie,ostatnio miałęm pęknięta rure do ic ale nowa jest wiec jest ok. ale gwizdanie dalej:) (przewody wszystkie sa ok) autko moc niby ma tak samo tylko przy okazji mechanik sprawdzał i powiedział że luz wzdłużny jest ok pół centymetra...oleju troszke sie pojawia w rurach ale kopcic autko nie kopci .

czy te turbiny sie regeneruje też (bez vtg) ?? czysci ..? przejmować sie tym luzem już czy póki co sprawdzać czy ojelu nie ubywa. bo w sumie od wymiany ostatniej do obecnej (przez 10tys) niewiele go ubyło.

VAG żadnych problemów nie pokazuje...

a i czy ten cały gwizd który mi w sumie nie przeszkadza moze powodowac ten luz w turbo?

i przy okazji jak sie ma do tego szczelnosc wydechu - do tych różnych dźwięków o których to już mase ludzi nieraz pisało;)

pozdrawiam! :)

Opublikowano

luz wzdłużny jest ok pół centymetra...

Nie pomyliło Wam się??? :decayed: Czasami nie chodziło mu o pół mm???

Opublikowano

no tak mi powiedział że duży bardzo że moze nawet 5mm.

jakby był 0,5mm to nie byłoby się czym przejmować:)

Opublikowano

no tak mi powiedział że duży bardzo że moze nawet 5mm.

jakby był 0,5mm to nie byłoby się czym przejmować:)

Lepiej odwiedź innego mechanika i niech to potwierdzi albo sam zdejmij wąż z turbo, złap w palce i sam sprawdź czy jest luz wzdłużny i poprzeczny bo coś mi się wydaje że jak by było tyle luzu to już dawno oliwka by poszła w świat.

Opublikowano

ok jutro sam pogrzebie w tym. może tam za dużo powiedział orientacyjnie ale załóżmy ze 3mm jest to chyba też słabo.olej juz w węzach jest ale jakos go dużo nie ubywa.

a to gwizdanie to im większy luz tym bardziej tak będzie? czy w moim przypadku to bardziej jakas nieszczelność wydechu..

jeżdze z tym tak od poczatku - technicznie to niby nie wpływało na jazde.