Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Problem z odpaleniem auta. HELP Me

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam dość duży problem a mianowicie samochód elegancko chodził aż pewnego pięknego dnia podjechałem pod dom zaparkowałem a gdy następnego ranka chciałem odpalić... cisza... po włożeniu kluczyka normalnie zapalają sie kontrolki i gasną, niby wszystko działa. Gdy przekręcam w pozycje rozruchu słysze tylko pstryknięcie przekaźnika i nic więcej rozrusznik w ogóle nie kręci :confused4: Myślałem że to wina słabego akumulatora więc go podładowałem ale to nie to... próbowałem odpalić z kabli ale też nic.. podłączyłem autko pod polskiego VAGa ale nie wykrywa żadnych błędów :confused4: w czasie testów tylko czasem wyskakiwał komunikat że "dostęp do bloku jest zabroniony"

Nie jestem znawcą tematów motoryzacyjnych dlatego zwracam sie do was.. może ktoś już miał podobny problem i wie jak go rozwiązać ?

czuje sie nieco bezsilny bo nie wiem jak to ugryźć a zostałem bez samochodu a to jak bez nóg w moim przypadku :/

Opublikowano

Moze rozrusznik padl...

Opublikowano

Tak jak napisał kolega Bieniek,zacznij od oględzin rozrusznika.Przyczyn o ile to rozrusznik może być kilka:brak masy,skończone szczotki,zawieszony bendix.

Spróbuj puknąć kilka razy w w/w jak się zawiesił bendix powinien zadziałać-sposób dość prymitywny ale skuteczny.

Opublikowano

A jesteś pewien,ze udało Ci się podładować aku? ja miałem taki sam problem, ale mój aku wysiadł na amen i nie dało się już go naładować. jak próbowałem odpalić od kabli też słyszałem tylko "pstrykanie"

Opublikowano
  • Autor

kilka osób już autko oglądało i nikt do końca nie wie o co biega.. dziś odstawiam go do elektromechanika który po rozmowie telefonicznej obstawił właśnie awarie rozrusznika więc zobaczymy. Bendix już wykluczyłem bo rozrusznik dostał kilka razy i nic nie pomogło. aku na pewno jest podładowany co można sprawdzić miernikiem. Mam tylko nadzieje że nie zrujnuje sie finansowo :kwasny:

Opublikowano

To najprawdopodobniej cewka w rozruszniku, lub luźny kabelek.

Opublikowano
  • Autor

rozrusznik do wymiany :) padł elektromagnes i cosik jeszcze... Diagnoza jest teraz tylko musze części załatwić :/

Opublikowano

nic sie nie martw wymienisz i bedzie po kłopocie...mam nadzieję, że trafisz na dobrych mechaników:)

Opublikowano
  • Autor

Mechanik dobry :) części plus robocizna..380zł.. z przykrością musze stwierdzić że audi to drogi w utrzymaniu samochód :> ale jaka frajda z jazdy...

Opublikowano

qrde, drogo trochę;/ Fakt - wyjęcie rozrusznika nie jest banalną sprawą, ale sama wymiana cewki ( z cewką oczywiście) to w moich okolicach koszty ok 100zł+wyjęcie/założenie rozrusznika, więc powiedzmy, że 200-250 zł...