Michał Opublikowano 28 Stycznia 2010 Opublikowano 28 Stycznia 2010 jozku726 Zbyszek pokaż jeśli możesz fotki tych felg, zwłaszcza napisy pod kapslami i od wewnątrz na ramionach. nie chce nikogo bronić, ale czy np nie było tak że s4 miało et45 i 7,5J a np s6 czy s8 miało inną szerokość i et przy tym samym wzorze felgi?
zbyszek512 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2010 Jutro wrzucę dokładne fotki felg to ocenicie, bardzo możliwe, że jest tak jak piszesz kolego michal_s87 tylko dlaczego średnica otworów centrujących jest większa niż 57,1 mm a taka jest w ori [br]Dopisany: 29 Styczeń 2010, 22:53_________________________________________________Mam już fotki, dwie fele są takie: Podejrzewa, że te są oryginalne a tu kolejne dwie , co do tych to mam wątpliwości : Zastanawia mnie jeszcze to, że otwory centrujące są większe niż 57,1 mm, może ktoś roztoczył te otwory bo chciał założyć je do innego autka ? Co myślicie Panowie na ten temat?
Bulczas Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Obie felgi wyglądają na ori. Tylko czemu ten otwór centrujący jest inny
keżor Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 wygląda na to że Ori znalazłem takie coś, ale zmierz sobie otwór , bo sądze że musi być 57,1 i po zdjęciach też mi sie wydaje że ma 57,1 http://www.lrp-autorecycling.de/EKAT/ersatzteile/partID1001134061006.html http://www.lrp-autorecycling.de/EKAT/ersatzteile/partID1001134071006.html http://www.motoso.de/alufelge+8jx17+et35+++audi+s4+quattro+8d2++b5+1995+2000+krostitz-h15042724.htm http://shop.avw-autoverwertung.de/Audi/Alufelge-Audi-8x17-H2-ET35-4B3601025B/index.html tylko że tu nie ma tego numeru :gwizdanie: , może ktoś ma ETKE to może niech sprawdzi ten numer czy widnieje http://www.vagcat.com/epc/cat/au/A4Q/1998/219/54/2650376/[br]Dopisany: 30 Styczeń 2010, 17:08_________________________________________________aha, no i te felgi wyglądają na malowane
Michał Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 pierwsza na pewno jest ori, numery katalogowe zgadzają się z ETKĄ, znaczek RONALA jest, na wewnętrznej stronie felgi na jednym z ramion zapewne widnieje napis "made in germany", to są AVUSY z S4 rok 99' lub 00' sam mam takie ...natomiast druga dobrze widzę nr 4b8 601 025b?? Bo w mojej etce takiego nie ma mogą to być starsze felgi z innego modelu (s6,s8 itd), nie wiem kiedy dostawcą felg dla audi był SPEEDLINE a kiedy RONAL BTW jeśli jozku726 nie wspomniał Ci że felgi są różne, a do tego malowane to szarpałbym go o zwrot kasy :gwizdanie:
zbyszek512 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2010 Felgi na pewno maja większy otwór bo zakładałem je zaraz po tym jak przyszły, z tej strony nie poznasz jaki jest otwór keżor ponieważ tutaj średnica nie musi być taka sama jak przy pieście. jozku726 - pisał, że dwie felgi mają inne ET a o tym, że były malowane, mają większe otwory na piaste i dwie dodatkowo są szersz nie wspominał
Michał Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 jozku726 - pisał, że dwie felgi mają inne ET a o tym, że były malowane, mają większe otwory na piaste i dwie dodatkowo są szersz nie wspominał no i to chyba się kwalifikuje na zwrot kasy ...a w moich stronach dodatkowo na strzał w ryj, że się tak wyrażę Większy otwór centrujący prawdopodobnie można obejść (pierścienie), ET także (dystanse), wielkość kół będzie taka sama jeśli założysz identyczne opony. Niestety opona np 225/45 naciągnięta na 7,5J będzie wyglądała nieco inaczej niż na 8J...
zbyszek512 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2010 hmmm.... zwrotu nie będzie , z pewnością nie wchodzi w role, kolega jozku726 nawt na PW nie odpisuje więc napewno nic z tego ... może wiecie gdzie zobacze ( jakieś fotki ) opon 225/45 naciągnietych na 8J
Michał Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 tzn nie mówię że to będzie jakaś kolosalna różnica, ale jakaś będzie BTW jeśli transakcja była zawarta na forum to może jakaś interwencja ze strony użytkowników czy modów byłaby wskazana? śmierdzi mi oszustwem...
Bulczas Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 jozku726 - pisał, że dwie felgi mają inne ET a o tym, że były malowane, mają większe otwory na piaste i dwie dodatkowo są szersz nie wspominał no i to chyba się kwalifikuje na zwrot kasy ...a w moich stronach dodatkowo na strzał w ryj, że się tak wyrażę Większy otwór centrujący prawdopodobnie można obejść (pierścienie), ET także (dystanse), wielkość kół będzie taka sama jeśli założysz identyczne opony. Niestety opona np 225/45 naciągnięta na 7,5J będzie wyglądała nieco inaczej niż na 8J... Tak jak kolega piszę. Niech zwraca kasę. Widziałem te felgi jakiś czas na allegro i to kawałek czasu temu. A szukam felg od jakiegoś czasu i allegro znam na wylot tzn nie mówię że to będzie jakaś kolosalna różnica, ale jakaś będzie BTW jeśli transakcja była zawarta na forum to może jakaś interwencja ze strony użytkowników czy modów byłaby wskazana? śmierdzi mi oszustwem... Napisz do prezesa Hugo lub jakiegoś moderatora na pewno kolega jozku726 się odezwię, tym bardziej że widziałem w dziale sprzedam kolejne jego ogłoszenie :gwizdanie:
A-rek Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 ... może wiecie gdzie zobacze ( jakieś fotki ) opon 225/45 naciągnietych na 8J lubie takie zagadki :> tak wygladaja opony Falken 225/45 na felgach 8J
bish - kopt Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 wygląda to całkiem całkiem :gwizdanie: i chyba prawidłowo Arek - powinieneś wikipedie fel założyć
keżor Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 hmmm.... zwrotu nie będzie , z pewnością nie wchodzi w role, kolega jozku726 nawt na PW nie odpisuje więc napewno nic z tego ... może wiecie gdzie zobacze ( jakieś fotki ) opon 225/45 naciągnietych na 8J tak wygląda u mnie na 8Jx17" 225/45 17" ja bym na Twoim miejscu to zgłosił , oddał te fele i kupił 4 takie same :gwizdanie:
A-rek Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Arek - powinieneś wikipedie fel założyć no co zrobisz, takie zboczenie
zbyszek512 Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Opublikowano 1 Lutego 2010 Tak jak pisałem, zwrot nie wchodzi w grę. . . Dzięki za fotki A-rek i keżor - myśle , że 225/45 wygląda dobrze na 8J Te pół cala szerokości więcej nie wpłynie na wyskość koła w sposób znaczący biorąc pod uwagę , że jeździ się czasami z mniejszym ciśnieniem w jednym kole , efekt jest chyba podobny... tak mi się wydaje
A-rek Opublikowano 1 Lutego 2010 Opublikowano 1 Lutego 2010 Te pół cala szerokości więcej nie wpłynie na wyskość koła w sposób znaczący jedno nie ma nic wspolnego z drugim
keżor Opublikowano 1 Lutego 2010 Opublikowano 1 Lutego 2010 Te pół cala szerokości więcej nie wpłynie na wyskość koła w sposób znaczący jedno nie ma nic wspolnego z drugim jak to nie ma ? przecież chyba jest różnica w wysokości koła przy naciągniętej tej samej oponie na 10" a 6" jedna będzie / \ a druga | | albo ( ) tu akurat jest różnica około połtora centymetra także nie ma źle , ale wyskość koła jak dla mnie odrobine będzie sie różnić :gwizdanie:
A-rek Opublikowano 1 Lutego 2010 Opublikowano 1 Lutego 2010 jak to nie ma ? przecież chyba jest różnica w wysokości koła przy naciągniętej tej samej oponie na 10" a 6" roznice sa milimetrowe
Rekomendowane odpowiedzi