Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BKE] Problem z rozruchem samochodu rano

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jako ze mam problem z rozruchem samochodu rano no moze nie problem,ale czuje ze mu ciezko idzie odpalenie i kopci na bialo

Postanowilem ze wymienie jako pierwsze swiece zarowe,no i tu pojawiel sie problem nie wiem jakie kupic nigdy nie kupowalem swiec zarowych i nie wiem jakie sa dobre

Wiem ze musza byc swiece ceramiczne (przynajmniej tak przeczytalem na forum)

Jakies sprawdzone propozycje ??

Opublikowano

polecam beru, jak podasz w sklepie vin to dobiorą właściwe

Opublikowano

Dlaczego odrazu chcesz wymieniać świece? robiłeś diagnostyke? ...może kąt wtrysku

Opublikowano

diagnostyki nie robiłem nie mam programu ale wszystko na to wskazuje ze to świece dymi na biało jak było cieplej nie było żadnego problem z odpaleniem a teraz jak na zimnym odpalam to tak go z dwa razy przydusi zanim zaskoczy

znalazłem świece możecie mi powiedzieć czy dobry wybór??

NGK GLOW PLUGS Y-607AS / Y607AS STOCK CODE 9776 albo DENSO DG-177

Które lepsze??

Opublikowano

Miałem podobne problemy z odpalaniem silnika. wczoraj rano temp. -5 auto odpaliło po długim kręceniu silnika za trzecim razem. Wymieniłem filtr paliwa(prawdopodobne nie był wymieniany od nowości :wallbash:) i dziś rano temp. - 5 auto odpaliło na dotyk :shocked:. Paliwo leje v-power

Opublikowano

Widzisz Alzak, to wcale nie muszą byc świece, nie wymieniaj nic na pałe tylko zdiagnozuj pożądnie motor

Opublikowano

a jezeli jest zle ustawiony kat wtrysku to ciezko to naprawic nigdy nie mialem doczynienia z taka usterka jakie sa dokladne objawy??