Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Jak zmienić numer VIN w airbagu!?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam taki problem z air bagiem ze po uruchomieniu silnikai jego pracy okolo 15 min zapla sie kontrolka od AIR BAG. Po podjeciu kompa wychodzi ze jest nieprawidlowy numer VIN. Byłem u elektryka cos tam kombinowal i nie udało mu sie:/ Mówił cos ze by trzeba byo wymienic jakis sterownik w słupku środkowym i wtedy ladnie sie wszystko koduje, ale taka operacja chyba jest kosztowna. Mozne ktos zna lepszy i tanszy sposob.

z Góry dzieki.

Opublikowano

oczywiście auto kupiłeś bezwypadkowe? :polew:

Opublikowano

a moze to wina jest tasmy poduszki :mysli:

oczywiście auto kupiłeś bezwypadkowe? :polew:

zbedne i głupie komentarze sobie odpuśc kolego bo mozesz dostać niespodziankę
Opublikowano
  • Autor

dokladnie zbedne komantarze nie sa tu mile widziane! Dla Twojego spokoju auto kupiłem bezwypadkowe, jeden element tylko malowany byl! sprawdzwone w serwisie!

a jesli chodzi o tasme to raczej nie bo by odrazu kontrolka wogole nie gasala tylko swiecila sie ciagle:/

Opublikowano

Wystarczy zajrzeć na ross-tech :) . Wchodzisz vag-iem w sterownik air-bag, klikasz adaptację (adaptation), wybierasz kanał 81, potem READ, wpisujesz wartość 02905 klikasz TEST potem SAVE i rozłączasz się z modułem airbag.

Opublikowano

Podepnę się pod ten wątek. Mam zamiar zamienić poduszkę w kierownicy - kolega ma w swoim audi " bardziej czarną " i z idealnym ringiem niklowanym i taka by mi pasowała - nr. już sprawdziłem i są identyczne. Czy jak się zamienimy to trzeba wykonać jakąś adaptację vagiem.

Opublikowano

Podepnę się pod ten wątek. Mam zamiar zamienić poduszkę w kierownicy - kolega ma w swoim audi " bardziej czarną " i z idealnym ringiem niklowanym i taka by mi pasowała - nr. już sprawdziłem i są identyczne. Czy jak się zamienimy to trzeba wykonać jakąś adaptację vagiem.

Nie trzeba. Przepinasz z wyjętym kluczykiem ze stacyjnki, lub bezpieczniej z odpiętym akumulatorem; i tyle.

Opublikowano

Ok dzięki .Tak myślałem ale ten wątek zasiał troche wątpliwości.

Opublikowano
  • Autor

dzieki, jutro podajde do kolesia z vagiem i zobacze czy da sie to zrobic, jeszcze raz dzieki