Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AVG] Co to jest ?? (dziwne urządzenie)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

znalazłem coś takiego w bagażniku po prawej stronie obok pompki centralnego i nawet jest to do niej podłączone plus dwa kable są doprowadzone od prawej i lewej tylnej lampy, czy ktoś wie co to jest ??

80c3aedb1c0368acm.jpg54da330b123b770em.jpg

Opublikowano

Wygląda to na dodaktkowy sterownik zamka centralnego, może ktoś dokładał dodaktowo...

Masz jakieś piloty do auta ?

Opublikowano

Masz jakieś piloty do auta ?

nie, mam tylko od alarmu, ale to zakładałem ja (tzn.elektryk w pl) i w komplecie po kupnie alarmu nie było nic takiego

Opublikowano

To ja bym spróbował wywalić to jeśli masz alarm...

Ja u siebie miałem kiedyś podobną sytuację po zakupie auta, też miałem podłączoną dodatkową centralkę to zamka centralnego ale jak się później okazało dlatego, że pompka centralnego była uszkodzona i miałem do tego dwa piloty do otwierania auta. Wywaliłem to, naprawiłem pompkę centralnego i założyłem alarm.

Musiałbyś sprawdzić czy wszystko będzie działać po wywaleniu tej centralki.

Opublikowano

kiedyś w moim aucie alarm raczej był, bo została po nim, a raczej po diodzie dziurka w kokpicie

spróbuje to odłączyć i zobaczymy co się będzie działo, bo nie lubię zbędnych rzeczy w aucie

aha, a ta pompka od centralnego jest w jakiś sposób przykręcona, czy po prostu wyciąga się ją do góry ??

(muszę ją wyciągnąć żeby zdemontować tego "votexa")

Opublikowano

Wyciągasz ją od góry, powinna być w takiej gąbce... uważaj tylko, bo do niej są podłączone wężyki, żeby ich nie pozrywać, po odłączaj wężyki i wtyczki i możesz ją swobodnie wyciągnąć

Opublikowano

Wygląda to na centralkę od zamka,pewnie padla komuś pompka i wstawił coś takiego :naughty:

Opublikowano

Wygląda to na centralkę od zamka,pewnie padla komuś pompka i wstawił coś takiego :naughty:

oby tak nie było :chytry:

Opublikowano

jak wszystko w porządku to czym się przejmujesz...pompkę w każdej chwili możesz podmieni na sprawną :naughty: