IKMA Opublikowano 11 Stycznia 2010 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Witam. Niedawno zakupiłem A4 z zamontowanym radiem Audi Beta Autoreverse (z Audi A3). Niby wszystko jest podpięte ok ale radio tak jakby nie miało podtrzymania. Za każdym razem po włączeniu stacyjki trzeba wpisywać kod. I moje pytanie czy mógłby mi ktoś napisać jaki kolor przewodu ma być podłączony do którego wejścia w kostce?? Chodzi mi jaki kolor przewodu z wiązki Audi do jakiego gniazda w radiu. (np biały do pin 5 itd.). No chyba że z radiem jest coś nie tak ale wtedy jak to sprawdzić?? Bardzo mi na tym zależy. Audi A4 z '96 r. 90 KM. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
aju Opublikowano 11 Stycznia 2010 Opublikowano 11 Stycznia 2010 znajdź tu opis wtyczki http://studio24.prv.pl/ jeśli nie ma na obudowie radia, a później poszukaj probówka czy też miernikiem gdzie zostaje plus po wyłączeniu zapołonu
IKMA Opublikowano 12 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2010 Ok dzieki. Sprawdziłem co i jak i jest ok. Lecz problem z "nietrzymaniem kodu" nadal istnieje. Możliwe, że radio szwankuje. Jest jakiś opis naprawy tego problemu czy po prostu nowe radio?? Bo to radio niby jest z A3 może jest jakieś inne połączenie w A3 niż w A4??[br]Dopisany: 11 Styczeń 2010, 18:55_________________________________________________Temat do zamknięcia:). Problem rozwiązałem. Zamieniłem plusy z pin 7 na 4 i wszystko działa. Wcześniej jak ktoś montował w/w radio popełnił błąd. Dzięki za pomoc i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi