Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Po wymianie lampy-nie dziala regulacja swiateł (xenon)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam , wynienilem lampe xenon na nowa i jestem zdziwony ale po wlaczeniu zaplonu pokazuje mi na komputerze awarie dynamicznej regulacji swiatel , czyli automatycznej , nie wiem co sie moglo stac gdyz podlaczylem wszystko tak jak bylo uprzednio , prosze o pomoc ,z gory dzieki

Opublikowano

sprawdzałeś czy silniczek w lampie działa ?

Opublikowano

Nie sprawdziłem ,myślałem ze jezeli lampa jest nowa to wszystko bedzie w porządku , a jak sprawdzić ten silniczek? To jest wlasnie dziwne ze druga lampa nie byla ruszana a regulacja w niej tez nie działa

[br]Dopisany: 12 Styczeń 2010, 06:10_________________________________________________Pomozcie

Opublikowano

Sprawdz czy w ogóle masz silniczek w lampie :wink4: , najlepiej to chyba jak Ją wyciągniesz :gwizdanie:

Opublikowano

no jest ,patrzac od tylu to po lewej stronie w klapce od swiatel drogowych , taki waleczek , ale to jest normalne ze druga lampa nie byla ruszana i tez nie dziala regulacja?

Opublikowano

Blad poziomowania, jesli wymieniles lampe na nowa system zgubil pozycje zerowa tej lampy, musisz zrobic poziomowanie ksenonow za pomoca vag, poszukaj gdzies jest procedura. Caly system poziomowania nie dziala(nie wie gdzie jest poziom)

Opublikowano

a co to jest ten vag? jakis program komputerowy , ja nie zabardzo orientuje sie w tych sprawach , czy li znaczy to ,ze musze pojechac na jakas stacje diagnostyczna zeby podpieli pod komputer i usuneli bledy? czy moze do elektryka podjechac i on to zrobi i jaki jest koszt tego , a powiedzcie mi jeszcze czy moge jezdzic z niesprawnym ukladem regulacji lamp czy nie oslepiam kierowcow i czy swiatla w nocy beda dobrze oswietlac droge bo jeszcze w nocy nie jechalem ,

Opublikowano

tak jak napisali koledzy, wykonaj poziomowaine. popros kogos z regionu, za browarka zapewne pomoze.

Opublikowano

aha ,czyli elektryk powinien to zrobic bo chyba nie trzeba nic rozbierac

Opublikowano

aha ,czyli elektryk powinien to zrobic bo chyba nie trzeba nic rozbierac

nie trzeba, jednak aby to zrobic prawidlowo trzeba auto ustawic na idealnie wypoziomowanym gruncie i dokonac od razu regulacji reflektora.jest opis na forum.

Opublikowano

a zwykly elektryk powinien miec takiego vaga? jak myslicie[br]Dopisany: 13 Styczeń 2010, 21:35_________________________________________________Byłem z tym u elektryka ,podłączył auto pod komputer ale niestety nie wykrywa zadnych ustawień ani w lewej ani w prawej lampie , kurcze nie wiem co robic