Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ACK] Dziwne zachowanie po wymianie świec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

ostatnio wymieniłem kable i świece.

swiece denso, kable Bosch. stare świece NGK miały ok 15 tys. , były z bardzo dużą przerwą , okolo 1,5-1,6 i elektordy tak zrobione ze w żaden sposób nie dało sie zmniejszyć tej przerwy.

na nowych świecach zrobiłem przerwe 0,8. efekt taki , ze puki silnik jest na benzynie i na ssaniu to chodzi ok. jednak jeśli ssanie już odpuści za chwile zaczynają sie skoki obrotów (400-800 obr), jakby lewe powietrze .

gdy już przejdzie na lpg jest ok i silnik ładnie chodzi , równo bez zastrzeżeń.

co sie dzieje? czy z taką przerwą tak będzie na PB ? podejrzewam już nawet wode w benzynie. ale to chyba by i na ssaniu źle chodził ?

dodam , ze na benzynie po rozgrzaniu silnika , to tylko na jałowych obrotach zaczyna fiksować. podczas normalnej jazdy wszystko jest ok.

Opublikowano
  • Autor

przy silniku zasilanym lpg wiele osób zaleca nieco zmniejszyć przerwę na swiecy , w zasadzie do 0,8 mm .

Opublikowano

ciekawe bo ostatnio rozmawialem ze specem od LPG i mowil, ze podstawowy blad to kombinowanie ze swiecami wlasnie. wkladanie "spec" pod LPG np. Briska cxzy zmniejszanie przerwy. DENSO to bardzo dobre swiece ale bez kombinowania.

Opublikowano
  • Autor

wiem ze to dobre swiece. chyba mają najlepsze opinie. kable tez tylko Bosch. miałem kable NGK tylko szkoda kasy.

oryginalnie te świece miały przerwę 0,9 , więc wrócić do takiej?

Opublikowano

oczywiscie. najlepiej jakbys nic nie ruszal od poczatku. oby sie udalo

Opublikowano
  • Autor

to powiedz mi dlazego te NGK które miałem miały przerwę 1,6 ? i ja je kupowałem , napewno dobry model pod ten silnik.

Opublikowano

zazwyczaj nie można i nie spotykane jest przestawianie nowych swiec z tego wzgledu mniedzy innimi ze są nowe:) także musisz spróbować wykombinować cos innego.Jak jest coś nowe to nie kombinuj przy tym:)heh pozdrawaim

Opublikowano

przy silniku zasilanym lpg wiele osób zaleca nieco zmniejszyć przerwę na swiecy , w zasadzie do 0,8 mm .

widzę że nowe trendy w świecie LPG :polew:

jak to można samemu bawić się z zmniejszanie przerwy? kupujesz nową świecę, dedykowaną pod ten silnik, montujesz i jeździsz, właśnie przez te Twoje zmniejszenie przerwy masz te problemy, ciekawe czy teraz idealnie każdą świecę zrobisz na 0.9 :gwizdanie:

takie zabawy w zmniejszanie przerwy na świecach robiło się w komarkach i motorynkach a nie w autach :wallbash: