Zbyszko15 Opublikowano 30 Maja 2007 Opublikowano 30 Maja 2007 Witam! Przy upalnej pogodzie opada mi tapicerka z dachu przy tylnej szybie nad głowami pasażerów. Proszę o poradę jak temu zaradzić bez rozkręcania bocznych elementów. Dodam jednak, że specjalna taśma klejąca nic nie dała bo ciepło zrobiło swoje. przeniesiony, proszę uważać gdzie się pisze
marinero Opublikowano 30 Maja 2007 Opublikowano 30 Maja 2007 Pytanie nadaje sie do innego dzialu - tutaj pokazujemy co i jak zrobilismy jako instrukcje dla reszty uzytkownikoe!! moderki to przezuca!!
tomi_25 Opublikowano 30 Maja 2007 Opublikowano 30 Maja 2007 niestety mam a raczej miałem to samo żadne taśmy ani klejenie nie pomogło,ale udało mi sie cos zaradzic dorobiłem dwie spinki które podtrzyują tapicerke ale to tez nie jest rozwiązanie w 100% estetyczne gdyż patrząc z tyłu auta widac je ale na to tez jest sposób a mianowicie trzeba kupic rolete na tylną szybe i będzie gittt!!!!!
RafQ Opublikowano 31 Maja 2007 Opublikowano 31 Maja 2007 Ja dokładnie nie wiem jak to jest fabrycznie montowane, ale przypuszczam że klejone. Skoro klej i taśmy puściły w dużej temp to proponuje użyć kleju motip do tapicerek. Sprzedają go w aerozolu z końcówką rurka jak wd40 można tę rurke przedłużyć i masz wygodne narzędzie naprawcze. Ostatnio widziałem ten klej w OBI, u mnie się sprawdził w BMW podklejałem podsufitke przy przedniej szybie bo Bawarczycy wymyślili że świetnie bedzie jak podsufitke podwinie sie pod uszczelke szyby GENIALNE:)
Rekomendowane odpowiedzi