Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B7 BLB] Nie działa sygnał dzwiękowy włączonych świateł i nie zapiętych pasów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Przestał działać sygnał dźwiękowy włączonych świateł ten sam który sygnalizuje nie zapięcie pasów bezpieczeństwa. ( akurat na tym drugim mi nie zależy:) ) natomiast to pierwsze czasami sie przydaje.

Wie ktoś gdzie znajduje się sygnalizator i jak się do niego dostać i jaka może być przyczyna że nie działa.

Z góry dziękuje za pomoc

Opublikowano

kolego spalil ci sie napewno buzer ktory miesci sie w liczniku tez mialem taka awarie musisz sobie wymienic ten buzer i bedzie dalej dzialalo

Opublikowano

kolego spalil ci sie napewno buzer ktory miesci sie w liczniku tez mialem taka awarie musisz sobie wymienic ten buzer i bedzie dalej dzialalo

jak się do niego dostać ?

Opublikowano

jak się do niego dostać ?

z tego co widzialem to koles sciagnal ta oslonke plastikowa na dole licznika odkrecil srubki i wyjal licznik poszedl wylutowal ten buzer i wlutowal mi nowy poskladal spowrotem i dzialalo tyle co moge pomoc jak chcesz to wysle ci do tego goscia nr na PW koles jest z gliwic wiec nie wiem czy cie to ratuje
Opublikowano

wymiana pomogła? mam chyba ten sam problem bo odkąd mam auto sygnalizacja pasów i światła nie działa :disgust:

no u mnie wymiana pomogła bo działa bez zarzutów :wink4:

Opublikowano

wymiana pomogła? mam chyba ten sam problem bo odkąd mam auto sygnalizacja pasów i światła nie działa :disgust:

sprawdz kodowanie bo moze ktos to wyłaczył wagiem