andronikus77 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Witam mam problem z ustawieniem kąta światła w reflektorze?może ktoś wie o co może chodzić?
domjenick Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 problem z ustawieniem kąta światła w reflektorze o jakim kącie myślisz?
andronikus77 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2010 jak włączam światła, to prawy reflektor dobrze świeci, a w lewym mam rozproszone światło i nie znam przyczyny,może mozesz mi pomóc?
domjenick Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 rozumiem,ze w jednej soczewce nie masz granicy "światlo-cienia"-problemem moze byc zle siedząca żarówka w gniezdzie...a tak jeszcze zapytam-Xeny ori czy dokładane HIDy?
andronikus77 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2010 xenony,sprawdzałem żarówkę wydawało mi się że jest ok ,ale rano wyjmę lampe i jeszcze raz sprawdzę,jest tak jakby była żle włożona ale tam jest chyba cięzko żeby źle ją włożyć bo by nie świeciła?
domjenick Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 a kiedy zauważyłeś,ze tak świeci?
andronikus77 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2010 kupiłem samochód z usa miał jedną lampe uszkodzoną i zakupiłem dwie nowe i przekładałem środki,wogóle to świeci mi się elektryczna regulacja świateł chyba trzeba wykasować coś?
domjenick Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 najpierw zajmijmy sie snopem światła-wyjmij lampe i zobacz,czy palnik siedzi dokładnie w gniezdzie-,potem zobacz,w jakiej kondycji jest sama soczewka i odbłyśnik,moze tam jest gdzies nierówno i palnik ksenona świeci pod innym kątem na odbłyśnik
andronikus77 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2010 całe lampy są nowe,przełożyłem jedynie żarówki,silniczki,przetwornice.Soczewki były nowe,a może żarówka poległa?
domjenick Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 całe lampy są nowe,przełożyłem jedynie żarówki,silniczki,przetwornice.Soczewki były nowe,a może żarówka poległa? wtedy nie świeciłaby wcale,lub zapalałaby się i po chwili -gasła...myśle jednak,ze problem jest w samej soczewce-,mógłbyś zrobić zdjęcie,jak to wygląda na ścianie nocą?...tak z 5m od i 10 m od ściany...
Rekomendowane odpowiedzi