Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Plazma czy LCD ? co wybrać ? konkretny przykład.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie potwierdzam, ze samsungi "to nie jest to". dlugo szukalem przed wyborem i zdecydowalem sie na plazme samsunga PS50B650. byl subiektywnie najlepszy. cena w media 5900, a w electro.pl - 3500 PLN. najlepszy stosunek - cena/jakosc.

Opublikowano

LEDowe samsunga sa bardzo dobre.Cienki tv i niski pobor pradu.Obraz bardzo dobry.Cena tylko duza przy wiekszych rozmiarach.

Witka~!

Od wczoraj ciesze sie nowym LEDowym Samsungiem UE40B7000 ....

Jesli mialbym komukolwiek polecić...to POLECAM

Swietny sprzecik z wieloma mozliwosciami. Poluje teraz na dobre kino w systemie 5.1 z odtwarzaczem BLU i bede juz mega szczesliwy :) nie mowiac juz o jakims sensownym PLAYU - np PS3 :)

Opublikowano

LEDowe samsunga sa bardzo dobre.Cienki tv i niski pobor pradu.Obraz bardzo dobry.Cena tylko duza przy wiekszych rozmiarach.

Witka~!

Swietny sprzecik z wieloma mozliwosciami. Poluje teraz na dobre kino w systemie 5.1 z odtwarzaczem BLU i bede juz mega szczesliwy :) nie mowiac juz o jakims sensownym PLAYU - np PS3 :)

ostatnio na wyprzedazy w media bylo fajne kino z BR za 1900 bodajze - Pioneera. ampel + BR i do tego kolumny Amtecha. nigdzie taniej na necie nie znalazlem...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tu o LCD nic nie ma, ale "pojedynek" wygrywa plazma. http://plazma-lcd-fakty.pl/

Sam mam plazmę LG 42' od 3 lat i bajka.Oczywiście mój model na dzień dzisiejszy to pewnie dziadek, ale jedyne co mi odpowiada to czas reakcji, głębia czerni, i możliwość swobodnego oglądania pod dość dużym kątem (bar w kuchni) :kox:

Opublikowano

Na wstępie to poczytaj:

http://www.a4-klub.pl/smf/ktora_plazme_wybrac_a_moze_jednak_lcd-t81529.0.html

bo powieliłeś temat... :gwizdanie:

http://www.allegro.pl/item892503776_panasonic_tx_p50g10_raty_dostawa_lub_sklep_wroclaw.html

rzucilo mi sie w oczy cos takiego.. co o tym sprzęcie myslicie?

Analizowałem dość mocno zakup serii G,S lub V i wybrałem LCD Sony :decayed:

http://www.hdtv.com.pl/forum/

Zarejestruj się na tym foum i bedziesz wszystko wiedział.

To jest podstawowa sprawa...

Zainwestuj parę złotych i wykup Sobie status klubowicza, który daje dostęp do różnego rodzaju testów i porównań :good:

2 lata temu kupiłem

Technologia się dosyć szybko zmienia i idzie do przodu.

2 lata to bardzo długo w dziejach płaskich tv, a problemy jakie opisałeś raczej już nie powinny być spotykane szczególnie w tv za 6k :)

Zadając sobie pytanie czy plazma czy LCD trzeba na początku odpowiedzieć jaki typ sygnału będzie oglądany:

- jeśli standardowy analog (nawet zcyfryzowany) to bezwzględnie plazma, monitor plazmowy bez porównania lepiej radzi sobie z kontrastami i dynamiką obrazu słabej rozdzielczości czyli takiej jaką oferuje nam system PAL; LCD jest technologią która nie została to tego stworzona i co by producenci nie wymyślali to dla słabej rozdzielczości efekt jest mizerny. Obraz na plazmie (szczególnie polecam Panasonica) jest po prostu żywy, kolorowy i kontrastowy.

- jeśli natomiast użytkownik nastawia się na obraz HD lub FullHD to w zasadzie różnic nie ma, pozostają odczucia subiektywne

Około roku temu miałem podobny dylemat i wybrałem telewizor plazmowy Panasonica 37". Zaraz po zakupie zafundowałem sobie kilka kanałów HD ale nie ma co ukrywać 95% nadal oglądam w rozdzielczości zwykłej. Podsumowując na tą chwilę plazma jest rozwiązaniem najlepszym na okres przejściowy. A jak programy już HD zadomowją się na dobre to... nikt z nas nie będzie myślał o plazmie czy LCD tylko kupi sobie telewizor OLED!

tak jak napisalem sygnał bedzie z Cyfrowego Polsatu :wink4:

Kolega dobrze sugeruje tylko nie do końca dobrze to opisał.

C+, N, Cyfrowy Polsta vs SD... :bla:

Nie ma znaczenia że masz Cyfrowy Polsat po łączach ze "złotego" hmdi nawet skoro większość tam dostępnych programów jest nadawana w bardzo miernej jakości... I to na LCD odczujesz...

Zastanów się dobrze do czego chcesz ten tv używać.

Interesuje Cię konsola, podpięcie kompa, HD, BD, masz "słoneczny" pokój to bierz LCD, chcesz oglądać wszystkie programy i cieszyć się w miare fajnym obrazem to kup Plazmę.

Ja wiem jednak z własnego doświadczenia że kupując tego typu tv kończy się oglądanie polskich "podstawowych" programów, nawet dvd już prawie nie używam...

HD, HD i jeszcze raz HD. A na deser BD :cool1:

Swietny sprzecik z wieloma mozliwosciami.

:bla::)

Raczej jest niewiele osób które po zakupie tv napiszą że coś lipnego kupiły...

Szczególnie Ci co się z CRT przesiadają :wink4:

Główny zarzut do LED to obraz zbyt bajkowy - mało naturalny, ale to już kwestia gustu :wink4:

No i cena, taka z d*py trochę :decayed:

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam! Proponuję dobry telewizor LG42LW4500 lub LG42LW55003

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam! Proponuję dobry telewizor LG42LW4500

To jest najlepszy wybór jeśli chcemy za nie wielkie pieniądze telewizor 3D.

Miałem go u siebie przez 5 dni na testy.

3D rewelka :good: (7 par okularów pasywnych w zestawie)

2D Full HD średnie i kąt widzenia słaby, wystarczyło z nie dużego kąta oglądać to już rozjaśniał się ekran :thumbdown:

Mój Sony KDL-37W5720 ma zdecydowanie lepszy obraz Full HD, bardziej ostry i wyraźny jak oba porównywałem na filmach 1080p, tak samo gdy podłączyłem kabel z kompa DVI/HDMI to LG przyjął tylko obraz a dźwięku już nie, Sony oba sygnały tak więc przy LG wymagany jest już kabel HDMI-HDMI a przypomnę Sonego kupiłem w grudniu 2009r..

Brak podłączenia do internetu :thumbdown:

Kilka godzin dziennie był włączony i nie było nawet czuć że jest ciepły i to mi się podobało bo Sony się cholernie grzeje..

Opublikowano

witaj

Ja polecam ze stajni samsunga 51" 3D : samsung ps-51d550

tu masz link do pozadnej recenzji:

http://www.kinodomowe.idg.pl/news/372734/Samsung.PS51D550.recenzja.plazmy.501.html

Milej lektury - warto. Ten Tv w w stosunki jakości do ceny wymiata :)

a tu masz linka do foruma :

http://www.hdtv.com.pl/forum/samsung/66678-samsung-ps51d550-ps51d490-warto.html

Pozdr0.

Opublikowano

Do tego pokoju wybrał bym 50 cali. Jako że bedziesz miał podpięty cyfrowy polsat w którym i tak wiekszość kanałów jest w sd (takie pewnie najczęściej bedziesz oglądał), a telewizor sporadycznie bedzie wykorzystany do jakiegoś filmu dvd bądz BR wybrał bym bezwzględnie plazme. Wg mnie jeśli chodzi o telewizje nie wysokiej rozdzielczości plazma góróje nad lcdkami. Sam długo sie zastanawiałem nad tv (wykorzystanie głównie do telewizji polsatu) i mój wybór padł na plazme Panasonic TX-P50G30 E i naprawde nie załuje. W porównaniu z jakimś starszym lcd 37'' samsunga którego mam w drugim pokoju jakość obrazu na plazmie duzo lepsza mimo ze telewizor dużo wiekszy że o czerni niewspomne - a to bardzo ważne jeśli myślisz o ogladaniu telewizji nocą.

Opublikowano

i co wybrałeś?