Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Tylny sprysk szyby - gdzie jest płyn ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj użyłem pierwszy raz tylnej wycieraczki - wydaje mi sie , ze powinna poprzez jej uruchomienie ( odgięcie wajchy w strone zegarów ) także i zadziałać pompka z płynem - niestety - nic takiego sie nie działo.

Gdzie wlewa sie płyn do tylnego sprysku ?

Opublikowano

bańka jest w bagażniku jest po prawej stronie w schowku

Opublikowano

To znaczy po prawej po ściągnięciu maskownicy jest subwoofer - to gdzies koło niego ?

Opublikowano

u mnie włącznik spryskiwacza tylnego jest na manetce wycieraczek (takie kółeczko)[br]Dopisany: 01 Czerwiec 2007, 21:16 _________________________________________________mam troche starszego avanta i nie mam subwoofera. ale gdzieś z tyłu w bagażniku. poproś kumpla jakiegoś niech słucha gdzie działa silniczek w bagażniku i tam będzie zbiornik

Opublikowano

A fakt - widzisz :-) Dobry pomysł z tym słuchaniem - dzięki bardzo.

Opublikowano

nie ma sprawy :grin:

Opublikowano

nie arkolek. z tego co wiem to juz od II liftu w B5 nie ma tego zbiornika z tylu. plyn jest brany juz z tego zbiornika kolo silnika. Badix uruchomienie wycieraczki nie jest jednoznaczne z uruchomieniem pompy. musisz wcisnac przycisk od tego znajdujacy sie na tej manetce...

Opublikowano

racja jest jeden zbiornik na płyn do wycieraczek przednich i tylnej, do tylnej jest poprowadzony przewodzik lewym nadprożem.

Opublikowano

Żuczki. Badix ma A6, a Wy mu mówicie gdzie macie w swoich A4. Przecież u niego może być zupełnie inaczej :tongue:

Opublikowano

Żuczki. Badix ma A6, a Wy mu mówicie gdzie macie w swoich A4. Przecież u niego może być zupełnie inaczej :tongue:

a właśnie nie przyuważyłem co ma w opisie, sorka

Opublikowano

a właśnie nie przyuważyłem co ma w opisie, sorka

nieszkodzi. to sie niczym nie rozni....

Opublikowano

schiller

u mnie włącznik spryskiwacza tylnego jest na manetce wycieraczek (takie kółeczko)[br]Dopisany: 01 Czerwiec 2007, 21:16 _________________________________________________mam troche starszego avanta i nie mam subwoofera.

nie wiem jak jest w nowszych modelach i gdzie jest zbiornik, próbowałem pomóc "na słuch" bo ja tak znalazłem swój zbiornik

Opublikowano

Hejka

Problem się wyjaśnił. Nie wiem czy nie będe miał strat z tego powodu ale ...faktycznie - zbiornik jest wspólny i leci lewą stroną wężyk. Miłe. Ale pech polega na tym , że akurat łączenie cholernika jest nad nawigacją i zmieniarką - po prostu dokładnie nad takimi kieszeniami metalowymi. Dzisiaj rankiem sobie zacząłem słuchać i stwierdziłem , że pracuje przód - więc ok - z tyłu nie ma. Rozebrałem lewy bok i sie załamałem - kompletnie wszystko zalane. Pod nawigacją jest jeszcze taki ładnie wyprofilowany ze styropianu zbiorniczek - do niego mi pościekało. Tyle dobrze. Dostałem sie od spodu i znalazłem usterkę - nie wiem jakim cudem rozpiął sie wężyk - jest wspólnie połaczony taką złączką jak kiedyś były w akwariach. Połaczyłem to i jest OK.

Teraz odbywa sie akcja suszenie.

Dzięki za pomoc.