Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Czy potrzeba spuszczać freon przy wymianie nagrzewnicy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi: mam pytanie jeśli chce zdemontować kokpit aby wymienić nagrzewnice to czy będzie potrzeba spuszczać freon z klimy? I ponownie go napełniać?

Opublikowano

tak

Opublikowano
  • Autor

A to peszek :confused4: no ale trudno a w jaki sposób sie spuszczę freon z układu?

Opublikowano

podjedz do zakładu który zajmuje sie wymianą

w układzie masz nie tylko R134A ale równiez olej spręzarkowy

który równiez sie wymienia

Opublikowano
  • Autor

Czyli pojechać niech mi spuszczą pojadę zrobię i za kilka dni pojechać nabić? można tak?

Opublikowano

nie mozna a trzeba :polew: :polew: :polew:

Opublikowano
  • Autor

Nie no, że trzeba to ja wiem ale czy można w ten sposób, że spuścić i po kilku dniach napełnić.

Opublikowano

Nie no, że trzeba to ja wiem ale czy można w ten sposób, że spuścić i po kilku dniach napełnić.

można

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Mam jeszcze pytanie dlaczego jest potrzeba spuszczenia freonu? Idzie on do nagrzewnicy czy jak to jest?

Opublikowano

Witam :hi: mam pytanie jeśli chce zdemontować kokpit aby wymienić nagrzewnice to czy będzie potrzeba spuszczać freon z klimy? I ponownie go napełniać?

po kiego czorta do wymiany nagrzewnicy masz rozbierac klime :co: :co: :co: :co: :co:

Opublikowano
  • Autor

Dlatego chyba jest te forum i pytam czy jeżeli chce wymienić nagrzewnice to czy musze spuszczać freon bo tak mi piszą ze trzeba? Więc już nie wiem muszę czy nie?

Opublikowano

Dlatego chyba jest te forum i pytam czy jeżeli chce wymienić nagrzewnice to czy musze spuszczać freon bo tak mi piszą ze trzeba? Więc już nie wiem muszę czy nie?

spuscic wode(plyn)z chłodnicy

rozebrac deske w środku

odłączyc weze z nagrzewnicy -i gitara :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

No właśnie i tak myślałem a nie jak mi większość pisze że trzeba freon spuszczać. Sam zgłupiałem :wallbash: A (Bulik ) może znasz kogoś kto robił i ma jakieś fotki jak zdjąć kokpit bo mnie to przeraża :confused4: wiem że przy tym dużo pracy jest :confused4:

Opublikowano

No właśnie i tak myślałem a nie jak mi większość pisze że trzeba freon spuszczać. Sam zgłupiałem :wallbash: A (Bulik ) może znasz kogoś kto robił i ma jakieś fotki jak zdjąć kokpit bo mnie to przeraża :confused4: wiem że przy tym dużo pracy jest :confused4:

ja takie zeczy robie..ale bez fotostory :no: troche grzebania jest ale jak masz klucze to dasz rade
Opublikowano
  • Autor

Aha rozumiem ale mam jeszcze pytanie odnośnie poduszek powietrznych? Jak się z nimi obchodzić? Oczywiście wszystko robić przy odłączonym aku ale jak już będzie wszystko skręcone będą jakieś błędy? Proszę powiedz mi jak mam się z nimi obchodzić?

Opublikowano

Aha rozumiem ale mam jeszcze pytanie odnośnie poduszek powietrznych? Jak się z nimi obchodzić? Oczywiście wszystko robić przy odłączonym aku ale jak już będzie wszystko skręcone będą jakieś błędy? Proszę powiedz mi jak mam się z nimi obchodzić?

nie powinno nic byc,poskrecaj wsio a na samiuskim koncu aku :good:

Opublikowano
  • Autor

Aha rozumiem a czy jeszcze jakieś wskazówki które mi pomogą? Jak sie połapać kablami jak będę skręcał? I czy plastik po takim demontażu będą trzeszczeć? Jeśli tak to jak temu zaradzić przy skręcaniu. bo teraz mi lekko coś trzeszczy w kokpicie :confused4: więc jak będę skręcał i jest na to jakaś metoda to bym to zrobił.

Opublikowano

jezeli wyskocza bledy to VAG je skasuje :cool1:

Opublikowano

nic sie nie otwiera